Go to main content
Klassisk Brun Lapskaus

Hjemmelaget lapskaus er en tradisjonell og velsmakende favoritt i mange hjem. Denne oppskriften er på brun lapskaus med høyrygg av storfe, med poteter og høstens grønnsaker som tilbehør. Lapskaus kan lages i store porsjoner, og er en knallgod rett blant både voksne og barn.

The current vote is 4 stars out of 5.
(1)
90 minutter
Lett
4 personer

Fremgangsmåte

1 Slik gjør du

Skjær kjøttet i biter, gjerne store terninger, eller kjøp ferdig oppskåret bog eller grytekjøtt fra Gilde. Brun det i en stekepanne med smør, og krydre med salt og pepper. Gjør dette i små porsjoner så kjøttet får god stekeskorpe.

Ha kjøttet over i en gryte. Tilsett kraft og kok opp. La det småputre til kjøttet begynner å bli mørt. Vannet skal sildre og ikke koke. Da blir kjøttet tørt.

2 Tilsett grønnsaker i gryta

Skjær alle grønnsakene i biter og la det småkoke med kjøttet på middels varme til alt er ferdig.

Rør godt om i gryta jevnlig så det ikke svir seg i bunn. Smak til med salt og pepper og strø godt med urter over ved servering.

Vel bekomme fra den norske bonden!

TIPS!

Tips!

Knus gjerne et par fedd hvitløk og stek sammen med kjøttet når du bruner det for ekstra smak.

Du trenger
Gilde høyrygg av storfe 800 g
Gul løk 1,5 stk
Gulrøtter 4 stk (store)
Persillerot 1 stk
Poteter 500 g
Oksekraft 5 dl
Bladpersille
Smør eller olje til steking

Soya
Melkeprotein inkl laktose

Mer høstmat

Klassisk Boeuf bourguignon med potetmos på en talerken no030416
Rating of this product is 4.64 out of 5.

Boeuf Bourguignon

Klassisk Boeuf Bourguignon med norsk høyrygg av storfe er en sikker vinner i middagsselskapet. Inviter gjester på en varmende og velsmakende kjøttgryte fra Frankrike!

Skinkestek med brun saus, poteter og rosenkål på en tallerken.
Rating of this product is 4.5 out of 5.

Klassisk skinkestek med tilbehør og saus

Høsten og vinteren er den perfekte tiden for en god gammeldags tradisjonsrett. Slik lager du klassisk og god surret skinkestek med tilbehør som brun saus, poteter, surkål og rosenkål. Her er…

Lammefrikassé med grønnsaker og poteter på en tallerken no030418
Rating of this product is 3.89 out of 5.

Klassisk lammefrikassé

Lammefrikassé er Norsk tradisjonsmat på sitt beste og smaker fantastisk. Nydelig lammekjøtt kokt sammen med grønnsaker, servert med fyldig og lys saus. Tradisjonell og god søndagsmiddag.

Klassisk fårikål
Rating of this product is 4.17 out of 5.

Fårikål

Fårikål regnes av mange som Norges nasjonalrett, og her gir deg oppskriften på god, klassisk fårikål. Retten er enkel å lage, men kjøttet skal trekke i minst 2 timer. Du kan også gjerne lage fårikål…

Lammelar med chevrepanacotta
Rating of this product is 5 out of 5.

Helstekt lammelår med ovnsbakte rotgrønnsaker og chèvre panacotta

Oppskrift på helstekt lammelår med ovnsbakte rotgrønnsaker og chèvre panacotta. Lammelår er perfekt når du skal ha mat til mange, og er spesielt populært til påske. Størrelsen på et lammelår vil…