Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Skjær kjøttet i biter, gjerne store terninger, eller kjøp ferdig oppskåret bog eller grytekjøtt fra Gilde. Brun det i en stekepanne med smør, og krydre med salt og pepper. Gjør dette i små porsjoner så kjøttet får god stekeskorpe.
Ha kjøttet over i en gryte. Tilsett kraft og kok opp. La det småputre til kjøttet begynner å bli mørt. Vannet skal sildre og ikke koke. Da blir kjøttet tørt.
2 Tilsett grønnsaker i gryta
Skjær alle grønnsakene i biter og la det småkoke med kjøttet på middels varme til alt er ferdig.
Rør godt om i gryta jevnlig så det ikke svir seg i bunn. Smak til med salt og pepper og strø godt med urter over ved servering.
Vel bekomme fra den norske bonden!
TIPS!
Tips!
Knus gjerne et par fedd hvitløk og stek sammen med kjøttet når du bruner det for ekstra smak.
Du trenger | ||
---|---|---|
Gilde høyrygg av storfe | 800 g | |
Gul løk | 1,5 stk | |
Gulrøtter | 4 stk (store) | |
Persillerot | 1 stk | |
Poteter | 500 g | |
Oksekraft | 5 dl | |
Bladpersille | ||
Smør eller olje til steking |
Soya |
Melkeprotein inkl laktose |
Mer høstmat
Boeuf Bourguignon
Klassisk Boeuf Bourguignon med norsk høyrygg av storfe er en sikker vinner i middagsselskapet. Inviter gjester på en varmende og velsmakende kjøttgryte fra Frankrike!
Klassisk skinkestek med tilbehør og saus
Høsten og vinteren er den perfekte tiden for en god gammeldags tradisjonsrett. Slik lager du klassisk og god surret skinkestek med tilbehør som brun saus, poteter, surkål og rosenkål. Her er…
Klassisk lammefrikassé
Lammefrikassé er Norsk tradisjonsmat på sitt beste og smaker fantastisk. Nydelig lammekjøtt kokt sammen med grønnsaker, servert med fyldig og lys saus. Tradisjonell og god søndagsmiddag.
Fårikål
Fårikål regnes av mange som Norges nasjonalrett, og her gir deg oppskriften på god, klassisk fårikål. Retten er enkel å lage, men kjøttet skal trekke i minst 2 timer. Du kan også gjerne lage fårikål…
Helstekt lammelår med ovnsbakte rotgrønnsaker og chèvre panacotta
Oppskrift på helstekt lammelår med ovnsbakte rotgrønnsaker og chèvre panacotta. Lammelår er perfekt når du skal ha mat til mange, og er spesielt populært til påske. Størrelsen på et lammelår vil…