Fårikål

2t 40m Lett 4 pers.

Klassisk fårikål

Fårikål regnes av mange som Norges nasjonalrett, og her gir deg oppskriften på god, klassisk fårikål. Retten er enkel å lage, men kjøttet skal trekke i minst 2 timer. Du kan også gjerne lage fårikål dagen i forveien. En deilig høstmiddag!

Fremgangsmåte

1

Tilbered fårikål

Start med å dele hodekålen i båter. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte. La kjøtt være første lag og legg kjøttet med fettsiden ned. Beregn ca. 400 gram fårikålkjøtt av lam fra Gilde per person. Gildes fårikålkjøtt ble akkurat testvinner i Dagbladets test av årets fårikål!

Pudre lett med litt mel mellom lagene og ha over salt og hel pepper.

Om du ønsker å avansere i smak kan du ha i delte persillerøtter og grovhakket hvitløksfedd.

2

Kok opp og la fårikålen trekke

Hell på 4 dl vann i gryta. Kok så opp, og la fårikålen trekke på svak varme til kjøttet er mørt.
Trekke- / koketid på fårikål er 2-3 timer. Når kjøttet slipper beinet er det klart.

3

Lag tilbehør

Et godt tilbehør til fårikål er urtesmør. Lag urtesmør ved å røre sammen smør, grovhakket timian, sitronsaft, salt og pepper. Til urtesmøret kan du koke noen poteter eller ha det på en brødskive.

Nå gjenstår det bare å nyte en deilig høstmiddag! Vel bekomme, fra den norske bonden.