Fårikål

160 min Lett 4 pers.

Klassisk fårikål

Dette er en oppskrift på god, gammeldags fårikål. Hvis du vil kan du legge til persillerøtter og hvitløksfedd for ekstra smak. En deilig høstmiddag!

Fremgangsmåte

1

Slik gjør du

Del hodekålen i båter. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte. Beregn ca. 400 gram fårikålkjøtt av lam fra Gilde per person. Pudre lett mellom lagene med litt mel og ha over salt og pepper.

Ønsker du å avansere i smak kan du også ha i delte persillerøtter og grovhakket hvitløksfedd.

2

Kok opp og la trekke

Hell på 4 dl vann. Kok opp og la fårikålen trekke på svak varme til kjøttet er mørt. Trekke- / koketid på fårikål er rundt 2 timer.

3

Lag tilbehør

Et godt tilbehør til fårikål er rugbrød med urtesmør. Lag urtesmør ved å røre sammen smør, grovhakket timian, sitronsaft, salt, pepper.

Nå gjenstår det bare å nyte en deilig høstmiddag. Vel bekomme, fra den norske bonden.