Go to main content
Fårikål

Fårikål regnes av mange som Norges nasjonalrett, og her gir deg oppskriften på god, klassisk fårikål. Retten er enkel å lage, men kjøttet skal trekke i minst 2 timer. Du kan også gjerne lage fårikål dagen i forveien. En deilig høstmiddag!

The current vote is 4 stars out of 5.
(23)
Klassisk fårikål
160 minutter
Lett
4 personer

Fremgangsmåte

1 Tilbered fårikål

Start med å dele hodekålen i båter. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte. La kjøtt være første lag og legg kjøttet med fettsiden ned. Beregn ca. 400 gram fårikålkjøtt av lam fra Gilde per person. Gildes fårikålkjøtt ble akkurat testvinner i Dagbladets test av årets fårikål!

Pudre lett med litt mel mellom lagene og ha over salt og hel pepper.

Om du ønsker å avansere i smak kan du ha i delte persillerøtter og grovhakket hvitløksfedd.

2 Kok opp og la fårikålen trekke

Hell på 4 dl vann i gryta. Kok så opp, og la fårikålen trekke på svak varme til kjøttet er mørt.
Trekke- / koketid på fårikål er 2-3 timer. Når kjøttet slipper beinet er det klart.

3 Lag tilbehør

Et godt tilbehør til fårikål er urtesmør. Lag urtesmør ved å røre sammen smør, grovhakket timian, sitronsaft, salt og pepper. Til urtesmøret kan du koke noen poteter eller ha det på en brødskive.

Nå gjenstår det bare å nyte en deilig høstmiddag! Vel bekomme, fra den norske bonden.

Nlnupststc

Lam Fårikålkjøtt 2,3kg

NYT

Du trenger
Fårikålkjøtt 1,6 kg
Hodekål 1,5 kg
Hele pepperkorn 2 ts
Laurbærblad 3 stk
Mel 2 ss
Vann 4 dl
Salt 2 ts
Persillerot 2 stk
Hvitløksfedd 6 stk
Urtesmør
Smør 4 ss
Timian 1 neve
Sitronsaft 0,5 stk
Salt & Pepper
Rugbrød

Gluten
Melkeprotein inkl laktose

Se flere oppskrifter

Lammelar med chevrepanacotta

Oppskrifter med norsk lam fra Gilde

Lam fra Gilde er i verdensklasse når det kommer til smak og kvalitet! Lammelår, koteletter, fårikål og lammestek. Her finner du oppskrifter til påskelam og andre oppskrifter for hele året.

Pinnekjøtt
Rating of this product is 4.5 out of 5.

Pinnekjøtt med kålrabistappe og poteter

Pinnekjøtt med godt tilbehør er den vanligste julematen på Vestlandet, og har lange tradisjoner i julen. Dette er en oppskrift på klassisk pinnekjøtt med vossakorv og kålrabistappe. Vi hjelper deg med…

Pinnekjott med jordskokk og potetgrateng no025675

Pinnekjøtt med jordskokk- og potetgrateng

Selv om denne retten tar 3 timer å lage er det bare ca. 35 minutter med forberedelser. Beregn alltid 500g pinnekjøtt per person.

Pinnekjottpizza
Rating of this product is 5 out of 5.

Pinnekjøttpizza med juletopping

Hvor deilig er det ikke med pizza i romjulen? Her har du en variant der du kan bruke restene av pinnekjøttet til topping sammen med friskt granateple. Denne retten kan ta opp til 1 time å lage dersom…

Ovnsgrillet pinnekjott crispy lamb med spro gronnsaker i pannekaker no025681

Ovnsgrillet pinnekjøtt med sprø grønnsaker

I denne retten bruker du rester av pinnekjøtt. Lompene finner du i frysedisken i butikken. Alternativt kan du bruke små tortillas.