Fremgangsmåte
1 Tilbered fårikål
Start med å dele hodekålen i båter. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte. La kjøtt være første lag og legg kjøttet med fettsiden ned. Beregn ca. 400 gram fårikålkjøtt av lam fra Gilde per person. Gildes fårikålkjøtt ble akkurat testvinner i Dagbladets test av årets fårikål!
Pudre lett med litt mel mellom lagene og ha over salt og hel pepper.
Om du ønsker å avansere i smak kan du ha i delte persillerøtter og grovhakket hvitløksfedd.
2 Kok opp og la fårikålen trekke
Hell på 4 dl vann i gryta. Kok så opp, og la fårikålen trekke på svak varme til kjøttet er mørt.
Trekke- / koketid på fårikål er 2-3 timer. Når kjøttet slipper beinet er det klart.
3 Lag tilbehør
Et godt tilbehør til fårikål er urtesmør. Lag urtesmør ved å røre sammen smør, grovhakket timian, sitronsaft, salt og pepper. Til urtesmøret kan du koke noen poteter eller ha det på en brødskive.
Nå gjenstår det bare å nyte en deilig høstmiddag! Vel bekomme, fra den norske bonden.
Lam Fårikålkjøtt 2,3kg
Du trenger | ||
---|---|---|
Fårikålkjøtt | 1,6 kg | |
Hodekål | 1,5 kg | |
Hele pepperkorn | 2 ts | |
Laurbærblad | 3 stk | |
Mel | 2 ss | |
Vann | 4 dl | |
Salt | 2 ts | |
Persillerot | 2 stk | |
Hvitløksfedd | 6 stk | |
Urtesmør | ||
Smør | 4 ss | |
Timian | 1 neve | |
Sitronsaft | 0,5 stk | |
Salt & Pepper | ||
Rugbrød |
Gluten |
Melkeprotein inkl laktose |
Se flere oppskrifter
Oppskrifter med norsk lam fra Gilde
Lam fra Gilde er i verdensklasse når det kommer til smak og kvalitet! Lammelår, koteletter, fårikål og lammestek. Her finner du oppskrifter til påskelam og andre oppskrifter for hele året.
Pinnekjøtt med kålrabistappe og poteter
Pinnekjøtt med godt tilbehør er den vanligste julematen på Vestlandet, og har lange tradisjoner i julen. Dette er en oppskrift på klassisk pinnekjøtt med vossakorv og kålrabistappe. Vi hjelper deg med…
Pinnekjøtt med jordskokk- og potetgrateng
Selv om denne retten tar 3 timer å lage er det bare ca. 35 minutter med forberedelser. Beregn alltid 500g pinnekjøtt per person.
Pinnekjøttpizza med juletopping
Hvor deilig er det ikke med pizza i romjulen? Her har du en variant der du kan bruke restene av pinnekjøttet til topping sammen med friskt granateple. Denne retten kan ta opp til 1 time å lage dersom…
Ovnsgrillet pinnekjøtt med sprø grønnsaker
I denne retten bruker du rester av pinnekjøtt. Lompene finner du i frysedisken i butikken. Alternativt kan du bruke små tortillas.