Dette er en oppskrift på god, gammeldags fårikål. Hvis du vil kan du legge til persillerøtter og hvitløksfedd for ekstra smak. En deilig høstmiddag!
Fremgangsmåte
1
Slik gjør du
Del hodekålen i båter. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte. Beregn ca. 400 gram fårikålkjøtt av lam fra Gilde per person. Pudre lett mellom lagene med litt mel og ha over salt og pepper.
Ønsker du å avansere i smak kan du også ha i delte persillerøtter og grovhakket hvitløksfedd.
2
Kok opp og la trekke
Hell på 4 dl vann. Kok opp og la fårikålen trekke på svak varme til kjøttet er mørt. Trekke- / koketid på fårikål er rundt 2 timer.
3
Lag tilbehør
Et godt tilbehør til fårikål er rugbrød med urtesmør. Lag urtesmør ved å røre sammen smør, grovhakket timian, sitronsaft, salt, pepper.
Nå gjenstår det bare å nyte en deilig høstmiddag. Vel bekomme, fra den norske bonden.