Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Legg steken i en ildfast form sammen med delte epler, hele hvitløksfedd og svisker.
Bruk gjerne et steketermometer og sett den i kjøttet i den tykkeste delen i senter av skinken.
Stek skinkesteken på 180 grader til kjernetemperatur er 70 grader.
La steken hvile mens du lager resten av tilbehøret.
2 Lag brun saus
Lag brun saus. Bruk oksekraft eller kraften fra den ildfaste formen. Smelt smør og la det bli brunt.
Ha i hvetemel og rør godt med en visp over svak varme til blandingen blir nøttebrun. Spe med kraft – litt om gangen – og rør godt mellom hver gang du sper.
La det småkoke i 10 min og smak til med salt og pepper.
3 Kok poteter
Kok småpoteter møre.
4 Lag rosenkål
Rens rosenkål og ha den i en kjele med et par cm vann i bunnen. Legg på lokk og la de koke i 3 minutter – skru av varmen og la de trekke i 3 minutter til.
Ønsker du å gi de litt mer smak, surrer du de litt ekstra i stekepannen med et fedd hakket hvitløk og har over saften av appelsin.
5 Servér
Varm opp surkål etter pakningsanvisning.
Del opp steken og server med nydelig tilbehør.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
Juleskinke røkt på ekte flis 1,1kg
Du trenger | ||
---|---|---|
Gilde hel skinkestek | 1 kg | |
Tilbehør | ||
Epler | 4 stk | |
Hvitløksfedd | 3 stk | |
Svisker | 250 g | |
Små poteter | 1 kg | |
Rosenkål | 400 g | |
Appelsin (saften) | 0,5 stk | |
Bladpersille | 1 neve | |
Surkål | 1,5 pk | |
Tyttebærsyltetøy | 1 dl | |
Brun saus | ||
Smør | 2 ss | |
Hvetemel | 2 ss | |
Oksekraft | 5 dl | |
Salt & Pepper |
Melkeprotein inkl laktose |
Gluten |
Flere høstoppskrifter
Klassisk Boeuf Bourguignon
Klassisk Boeuf Bourguignon med norsk høyrygg av storfe er en sikker vinner i middagsselskapet. Inviter gjester på en varmende og velsmakende kjøttgryte fra Frankrike!
Klassisk lammefrikassé
Lammefrikassé er Norsk tradisjonsmat på sitt beste og smaker fantastisk. Nydelig lammekjøtt kokt sammen med grønnsaker, servert med fyldig og lys saus. Tradisjonell og god søndagsmiddag.
Biff Stroganoff
Biff Stroganoff er en klassisk biffgryte som fortsetter å holde seg aktuell. Her finner du en enkel og god variant hele familien vil elske.
Chili con carne
Chili con carne er en chiligryte med kjøttdeig. Passer for deg som liker det litt spicy!
Lammestek med poteter, asparges og fetakrem
Oppskrift på surret lammestek i ovn servert med poteter, asparges og fetakrem. Lam står ofte på menyen i forbindelse med høsten, men er også en flott påskemiddag! Vi tar deg gjennom stegene til en…