Go to main content
Klassisk skinkestek med tilbehør og saus

Høsten og vinteren er den perfekte tiden for en god gammeldags tradisjonsrett. Slik lager du klassisk og god surret skinkestek med tilbehør som brun saus, poteter, surkål og rosenkål. Her er oppskriften!

The current vote is 5 stars out of 5.
(6)
90 minutter
Lett
6 personer

Fremgangsmåte

1 Slik gjør du

Legg den surrede skinkesteken i en ildfast form sammen med delte epler, hele hvitløksfedd og svisker.

Bruk gjerne et steketermometer og sett den i kjøttet i den tykkeste delen i senter av skinken.

Stek skinkesteken på 180 grader til kjernetemperatur er 70 grader, dette tar som regel ca. 30 minutter.

La steken hvile mens du lager resten av tilbehøret.

2 Lag brun saus

Lag brun saus. Bruk oksekraft eller kraften fra den ildfaste formen. Smelt smør og la det bli brunt.

Ha i hvetemel og rør godt med en visp over svak varme til blandingen blir nøttebrun. Spe med kraft – litt om gangen – og rør godt mellom hver gang du sper.

La det småkoke i 10 min og smak til med salt og pepper.

3 Kok poteter

Kok småpoteter møre.

4 Lag rosenkål

Rens rosenkål og ha den i en kjele med et par cm vann i bunnen. Legg på lokk og la de koke i 3 minutter – skru av varmen og la de trekke i 3 minutter til.

Ønsker du å gi de litt mer smak, surrer du de litt ekstra i stekepannen med et fedd hakket hvitløk og har over saften av appelsin.

5 Servér

Varm opp surkål etter pakningsanvisning.

Del opp steken og server med nydelig tilbehør.

Vel bekomme, fra den norske bonden!

77ehas8b8l

Juleskinke røkt på ekte flis 1,1kg

NYT

Du trenger
Gilde hel skinkestek 1 kg
Tilbehør
Epler 4 stk
Hvitløksfedd 3 stk
Svisker 250 g
Små poteter 1 kg
Rosenkål 400 g
Appelsin (saften) 0,5 stk
Bladpersille 1 neve
Surkål 1,5 pk
Tyttebærsyltetøy 1 dl
Brun saus
Smør 2 ss
Hvetemel 2 ss
Oksekraft 5 dl
Salt & Pepper

Melkeprotein inkl laktose
Gluten

Flere høstoppskrifter

Klassisk Boeuf bourguignon med potetmos på en talerken no030416
Rating of this product is 4.64 out of 5.

Boeuf Bourguignon

Klassisk Boeuf Bourguignon med norsk høyrygg av storfe er en sikker vinner i middagsselskapet. Inviter gjester på en varmende og velsmakende kjøttgryte fra Frankrike!

Lammefrikassé med grønnsaker og poteter på en tallerken no030418
Rating of this product is 3.89 out of 5.

Klassisk lammefrikassé

Lammefrikassé er Norsk tradisjonsmat på sitt beste og smaker fantastisk. Nydelig lammekjøtt kokt sammen med grønnsaker, servert med fyldig og lys saus. Tradisjonell og god søndagsmiddag.

Biff Stroganoff
Rating of this product is 4.51 out of 5.

Biff Stroganoff

Biff Stroganoff er en klassisk biffgryte som fortsetter å holde seg aktuell. Her finner du en enkel og god variant hele familien vil elske.

Chili con carne
Rating of this product is 3.75 out of 5.

Chili con carne

Chili con carne er en chiligryte med kjøttdeig. Passer for deg som liker det litt spicy!

Lammestekfetaostkrem bredde ct1920x1080
Rating of this product is 5 out of 5.

Lammestek med poteter, asparges og fetakrem

Oppskrift på surret lammestek i ovn servert med poteter, asparges og fetakrem. Lam står ofte på menyen i forbindelse med høsten, men er også en flott påskemiddag! Vi tar deg gjennom stegene til en…