Go to main content
Lammebiff med myntesalsa

Lam kan lages på veldig mange måter og med mye forskjellig tilbehør. I denne oppskriften bruker vi lammebiff av mørbrad sammen med syltet rødløk, poteter og myntesalsa som tilbehør. Lam mørbrad er en delikatesse, ettersom kjøttet er finfibret og mørt. La kjøttet ligge i romtemperatur en time før du skal steke det.

The current vote is 5 stars out of 5.
(5)
Lammebiff med myntesalsa
90 minutter
Middels
4 personer

Fremgangsmåte

1 Tilbered syltet rødløk

Lag gjerne syltet rødløk en dag, eller noen timer, før du skal spise.

Start med syltet rødløk; Kok opp vann, sukker, eplecidereddik og salt i en passe stor kasserolle. Når sukker og salt har løst seg opp legger du i skiver rødløk, la det småkoke i ett par minutter før du trekker av kjelen og lar det avkjøle seg. Legg så over den syltede rødløken på et glass med lokk og sett det i kjøleskapet.

2 Kok poteter og lag myntesalsa

Kok potetene. Bland sammen alle ingrediensene til myntesalsaen, og prøv deg frem med olivenolje til du har en tykk nok masse. Smak så til med salt.

3 Stek lammet

Krydre steken med salt og pepper før du steker den i smør i en panne. Etterstek deretter kjøttet i ca. 15 minutter i ovnen på 180 grader, eller til kjernetemperatur på 55 grader. La kjøttet hvile i 10 minutter før servering.

Server så en saftig lammebiff med syltet rødløk og perlepoteter med salt og smør på. Til slutt topper du med biffen med myntesalsa.


Vel bekomme, fra den norske bonden!

Du trenger
Lammebiff av mørbrad 800 g
Små poteter 12 stk
Smør
Salt & Pepper
Syltet rødløk
Rødløk 2 stk
Vann 1,5 dl
Hvitt sukker 1 dl
Eplecidereddik 0,5 dl
Salt 0,5 ts
Pepper 0,5 ts
Myntesalsa
Koriander 1 neve
Bladpersille 1 neve
Mynte 1 neve
Gul løk 1 stk
Rød Chili 1 stk
Allehånde 1 ts
Paprikapulver 1 ss
Pepper 1 ts
Garam masala 1 ts
Salt etter ønske
Olivenolje etter ønske

Melkeprotein inkl laktose

Se fler oppskrifter

Lammelar med chevrepanacotta

Oppskrifter med norsk lam fra Gilde

Lam fra Gilde er i verdensklasse når det kommer til smak og kvalitet! Lammelår, koteletter, fårikål og lammestek. Her finner du oppskrifter til påskelam og andre oppskrifter for hele året.

Pinnekjøtt
Rating of this product is 4.33 out of 5.

Pinnekjøtt med kålrabistappe og poteter

Pinnekjøtt med godt tilbehør er den vanligste julematen på Vestlandet, og har lange tradisjoner i julen. Dette er en oppskrift på klassisk pinnekjøtt med vossakorv og kålrabistappe. Vi hjelper deg med…

Pinnekjott med jordskokk og potetgrateng no025675

Pinnekjøtt med jordskokk- og potetgrateng

Selv om denne retten tar 3 timer å lage er det bare ca. 35 minutter med forberedelser. Beregn alltid 500g pinnekjøtt per person.

Pinnekjottpizza
Rating of this product is 5 out of 5.

Pinnekjøttpizza med juletopping

Hvor deilig er det ikke med pizza i romjulen? Her har du en variant der du kan bruke restene av pinnekjøttet til topping sammen med friskt granateple. Denne retten kan ta opp til 1 time å lage dersom…

Ovnsgrillet pinnekjott crispy lamb med spro gronnsaker i pannekaker no025681

Ovnsgrillet pinnekjøtt med sprø grønnsaker

I denne retten bruker du rester av pinnekjøtt. Lompene finner du i frysedisken i butikken. Alternativt kan du bruke små tortillas.