Fremgangsmåte
1 Tilbered syltet rødløk
Lag gjerne syltet rødløk en dag, eller noen timer, før du skal spise.
Start med syltet rødløk; Kok opp vann, sukker, eplecidereddik og salt i en passe stor kasserolle. Når sukker og salt har løst seg opp legger du i skiver rødløk, la det småkoke i ett par minutter før du trekker av kjelen og lar det avkjøle seg. Legg så over den syltede rødløken på et glass med lokk og sett det i kjøleskapet.
2 Kok poteter og lag myntesalsa
Kok potetene. Bland sammen alle ingrediensene til myntesalsaen, og prøv deg frem med olivenolje til du har en tykk nok masse. Smak så til med salt.
3 Stek lammet
Krydre steken med salt og pepper før du steker den i smør i en panne. Etterstek deretter kjøttet i ca. 15 minutter i ovnen på 180 grader, eller til kjernetemperatur på 55 grader. La kjøttet hvile i 10 minutter før servering.
Server så en saftig lammebiff med syltet rødløk og perlepoteter med salt og smør på. Til slutt topper du med biffen med myntesalsa.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
Du trenger | ||
---|---|---|
Lammebiff av mørbrad | 800 g | |
Små poteter | 12 stk | |
Smør | ||
Salt & Pepper | ||
Syltet rødløk | ||
Rødløk | 2 stk | |
Vann | 1,5 dl | |
Hvitt sukker | 1 dl | |
Eplecidereddik | 0,5 dl | |
Salt | 0,5 ts | |
Pepper | 0,5 ts | |
Myntesalsa | ||
Koriander | 1 neve | |
Bladpersille | 1 neve | |
Mynte | 1 neve | |
Gul løk | 1 stk | |
Rød Chili | 1 stk | |
Allehånde | 1 ts | |
Paprikapulver | 1 ss | |
Pepper | 1 ts | |
Garam masala | 1 ts | |
Salt | etter ønske | |
Olivenolje | etter ønske |
Melkeprotein inkl laktose |
Se fler oppskrifter
Oppskrifter med norsk lam fra Gilde
Lam fra Gilde er i verdensklasse når det kommer til smak og kvalitet! Lammelår, koteletter, fårikål og lammestek. Her finner du oppskrifter til påskelam og andre oppskrifter for hele året.
Pinnekjøtt med kålrabistappe og poteter
Pinnekjøtt med godt tilbehør er den vanligste julematen på Vestlandet, og har lange tradisjoner i julen. Dette er en oppskrift på klassisk pinnekjøtt med vossakorv og kålrabistappe. Vi hjelper deg med…
Pinnekjøtt med jordskokk- og potetgrateng
Selv om denne retten tar 3 timer å lage er det bare ca. 35 minutter med forberedelser. Beregn alltid 500g pinnekjøtt per person.
Pinnekjøttpizza med juletopping
Hvor deilig er det ikke med pizza i romjulen? Her har du en variant der du kan bruke restene av pinnekjøttet til topping sammen med friskt granateple. Denne retten kan ta opp til 1 time å lage dersom…
Ovnsgrillet pinnekjøtt med sprø grønnsaker
I denne retten bruker du rester av pinnekjøtt. Lompene finner du i frysedisken i butikken. Alternativt kan du bruke små tortillas.