Lammegryte

60 Middels 4 pers.

Lammegryte

Lammegryte er en nydelig middag på mørke høstkvelder. Denne er en one pot variant, med grønnsaker, laurbærblad og norsk lam fra Gilde.

Fremgangsmåte

1

Kutt opp grønnsaker

Vask, rens og del sjalottløk i båter, gulrot i terninger og purre i ringer. Finhakk hvitløken.

2

Stek i jerngryte

Varm olivenolje i en jerngryte og tilsett grytekjøtt, sjalottløk og hvitløk. Stek videre til kjøttet har fått en fin farge. Så tilsetter du purre, gulrot og hakkede tomater.

3

Smak til og kok opp

Legg i buljong, laurbærblad og smak deg frem med salt og pepper. La det småkoke i ca. 45 min. Til slutt kan du smake til med balsamicoeddik.

4

Server

Server one pot lammegryten på noen skiver godt brød og topp med persille og skivet rødløk.