En smaksrik og varmende lammegryte full av mørt kjøtt og gode grønnsaker. Med sin fyldige smak er dette en nydelig påskemiddag. Denne oppskriften er en one pot variant med grønnsaker, laurbærblad og norsk lam fra Gilde.
Fremgangsmåte
1
Kutt opp grønnsaker
Vask, rens og del sjalottløk i båter, gulrot i terninger og purre i ringer. Finhakk hvitløken.
2
Stek i jerngryte
Varm olivenolje i en jerngryte og tilsett lammekjøtt, sjalottløk og hvitløk. Stek ingrediensene til kjøttet har fått en fin farge. Så tilsetter du purre, gulrot og hakkede tomater.
3
Smak til og kok opp
Legg i buljong og laurbærblad, og smak deg frem med salt og pepper. La det småkoke i ca. 45 minutter. Til slutt kan du smake til med balsamico eddik.
4
Server
Server one pot lammegryten på noen skiver godt brød, og topp med persille og skivet rødløk.
God middag, fra den norske bonden!