Oppskrift

Lammestek med potetbåter, aspargesbønner og fetaostkrem

Oppskrift

Lammestek med potetbåter, aspargesbønner og fetaostkrem

1,5 - 2 timer Middels 4 porsjoner

En spennende vri på en tidløs klassiker. Her får du i pose og sekk med gode smaker. Påsken er en fin tid for god mat og kos enten man er på påskefjellet eller i byen. God påskemat kan nytes overalt! Lam står ofte på menyen i påsken, og du kan helstekel lammestek som et alternativ til lammelåret. Perfekt middag for sammenkomster med familie og venner i påsken, men også hele høsten og vinteren!

Fremgangsmåte

1

La lammesteken ligge i romtemperatur i en time eller to før du gnir den inn med salt, pepper og rosmarin. Skjær små lommer med en knivspiss og stikk inn deler av hvitløksfedd og litt smør – eller åpne steken og fyll den med krydderet og surr den på nytt.

2

Brun steken i stekepanne i litt smør og legg den så i en ildfast form. Plasser et steketermometer i den tykkeste delen og stek på 125 grader i ovnen. Når steketermometeret viser 63 °C er steken rosa – ved 69 °C helt gjennomstekt. La steken hvile i 20 min før du skjærer den i skiver.

Bruk alltid et steketermometer så du har full kontroll på kjernetemperatur. Termometeret skal stikkes inn på den tjukkeste dele av steika.

3

Når steken står i ovnen lager du tilbehøret. Del poteter i båter og legg i ildfast form sammen med grovhakket hvitløk, olje, smør, salt og pepper og mye rosmarin. Ha over sitronsaft så blir de lett karamelliserte.

4

Forvell aspargesbønnene og del sitronene i to og pannestek de lett til de blir gyllene. Rør sammen ingrediensene til fetaostkremen og vips så har du deilig påskemiddag.

5

Fordel aspargesbønnene på et fat og skvis sitron over. Legg på skiver av lammestek og halve sitroner. Server med potetbåter, fetaostkrem og rosmarin.

Vel bekomme, fra den norske bonden!