Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Legg lutefisken i en langpanne. Ha over litt salt og dekk den med aluminiumsfolie. Bak lutefisken på 200 grader til den er gjennomstekt. Det tar ca 40 minutter. Tin erter og ha de i en bolle sammen med sitronsaft, salt og pepper. Ønsker du litt fløte i kan du ha i det.
Kok poteter – husk at mandelpoteter skal kun trekke i det kokende vannet.
2 Stek bacon
Stek bacon i stekepanne til det er sprøtt og gyldent. Stek finhakket sjalottløk i smør i en kjele, ha i mel og rør inn hvitvin, fløte, Gudbrandsdalsost og sennep. La sausen småkoke i 5 min. mens du rører. Smak til med salt og pepper.
3 Server
Server Lutefisken toppet med lutefiskbacon og fersk timian, ertekrem , poteter og deilig brunostsaus.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
Lutefiskbacon 250g
Du trenger | ||
---|---|---|
Lutefisk | 3 kg | |
Salt | 3 ss | |
Gilde Stjernebacon | 2 pk | |
Mandelpoteter | 1 kg | |
Ertekrem | ||
Grønne erter | 1 pose (fryst) | |
Sitronsaft | 3 ss | |
Salt & Pepper | ||
Brunostsaus | ||
Sjalottløk (finhakket) | 2 stk | |
Smør | 2 ss | |
Hvetemel | 2 ss | |
Hvitvin | 2 dl | |
Brunost | 50 g | |
Dijonsennep | 2 ss | |
Salt & Pepper | ||
Timian |
Melkeprotein inkl laktose |
Gluten |
Sennep |
Se flere oppskrifter
Langtidsstekt ribbe
Slik lykkes du med langtidsstekt ribbe! Med denne oppskriften garanterer vi sprø svor til julemiddagen, og at ribba blir saftig og mør. Total steketid på ribba er ca. 8 timer.
Ertestuing / Ertepuré
Hjemmelaget ertestuing passer perfekt både til lutefisk og annen mat. Denne oppskriften er både rask, enkel og smaker veldig godt!
Hjemmelaget rødkål
Hjemmelaget rødkål er enkelt og vil imponere gjestene dine! Passer perfekt til ribbe, kalkun og annen julemat.
Saus til ribbe
Brun saus til ribbe er et tradisjonelt og nydelig tilbehør. Her er en enkel oppskrift med fløte for ekstra god smak.