Lutefisk med bacon og ertestuing er spesielt populært på vestlandet. For noen blir det ikke jul uten!
Fremgangsmåte
1
Slik gjør du
Legg lutefisken i en langpanne. Ha over litt salt og dekk den med aluminiumsfolie. Bak lutefisken på 200 grader til den er gjennomstekt. Det tar ca 40 minutter. Tin erter og ha de i en bolle sammen med sitronsaft, salt og pepper. Ønsker du litt fløte i kan du ha i det.
Kok poteter – husk at mandelpoteter skal kun trekke i det kokende vannet.
2
Stek bacon
Stek bacon i stekepanne til det er sprøtt og gyldent. Stek finhakket sjalottløk i smør i en kjele, ha i mel og rør inn hvitvin, fløte, Gudbrandsdalsost og sennep. La sausen småkoke i 5 min. mens du rører. Smak til med salt og pepper.
3
Server
Server Lutefisken toppet med lutefiskbacon og fersk timian, ertekrem , poteter og deilig brunostsaus.
Vel bekomme, fra den norske bonden!