Go to main content
Lutefisk med bacon og ertekrem

Lutefisk med bacon og ertestuing er spesielt populært på vestlandet. For noen blir det ikke jul uten!

The current vote is 5 stars out of 5.
(1)
Lutefisk med bacon og ertestuing
60 minutter
Middels
4 personer

Fremgangsmåte

1 Slik gjør du

Legg lutefisken i en langpanne. Ha over litt salt og dekk den med aluminiumsfolie. Bak lutefisken på 200 grader til den er gjennomstekt. Det tar ca 40 minutter. Tin erter og ha de i en bolle sammen med sitronsaft, salt og pepper. Ønsker du litt fløte i kan du ha i det.

Kok poteter – husk at mandelpoteter skal kun trekke i det kokende vannet.

2 Stek bacon

Stek bacon i stekepanne til det er sprøtt og gyldent. Stek finhakket sjalottløk i smør i en kjele, ha i mel og rør inn hvitvin, fløte, Gudbrandsdalsost og sennep. La sausen småkoke i 5 min. mens du rører. Smak til med salt og pepper.

3 Server

Server Lutefisken toppet med lutefiskbacon og fersk timian, ertekrem , poteter og deilig brunostsaus.

Vel bekomme, fra den norske bonden!

Vvae2ylzp7

Lutefiskbacon 250g

NYT

Du trenger
Lutefisk 3 kg
Salt 3 ss
Gilde Stjernebacon 2 pk
Mandelpoteter 1 kg
Ertekrem
Grønne erter 1 pose (fryst)
Sitronsaft 3 ss
Salt & Pepper
Brunostsaus
Sjalottløk (finhakket) 2 stk
Smør 2 ss
Hvetemel 2 ss
Hvitvin 2 dl
Brunost 50 g
Dijonsennep 2 ss
Salt & Pepper
Timian

Melkeprotein inkl laktose
Gluten
Sennep

Se flere oppskrifter

Trines matblogg med Gilde pinnekjøtt
Rating of this product is 5 out of 5.

Øldampet pinnekjøtt med rotmos

Denne oppskriften er laget i samarbeid med Trines matblogg.

Langtidsstekt ribbe på et fat med tilbehør
Rating of this product is 4.67 out of 5.

Langtidsstekt ribbe

Slik lykkes du med langtidsstekt ribbe! Med denne oppskriften garanterer vi sprø svor til julemiddagen, og at ribba blir saftig og mør. Total steketid på ribba er ca. 8 timer.

Ertestuing / ertepuré tilberedt med poteter, lutefisk og Gilde bacon

Ertestuing / Ertepuré

Hjemmelaget ertestuing passer perfekt både til lutefisk og annen mat. Denne oppskriften er både rask, enkel og smaker veldig godt!

Hjemmelaget rødkål

Hjemmelaget rødkål

Hjemmelaget rødkål er enkelt og vil imponere gjestene dine! Passer perfekt til ribbe, kalkun og annen julemat.

Brun saus til ribbe
Rating of this product is 3.64 out of 5.

Saus til ribbe

Brun saus til ribbe er et tradisjonelt og nydelig tilbehør. Her er en enkel oppskrift med fløte for ekstra god smak.