Oppskrift på en smakfull pai med bacon, brokkoli, cherrytomater og ost. Vi har laget en vri på den klassiske paien ved å servere den som muffins. Perfekt til frokost eller som tapas til koldtbordet. Paien smaker ekstra godt med nybakt brød og en god salat som tilbehør.
Fremgangsmåte
1
Forbered bacon og grønnsaker
Klipp baconet i biter og del brokkolien i små buketter. Finsnitt løken og del cherrytomatene i to. Fres så baconbitene sprø i en varm panne. Når baconet nesten er ferdig legger du oppi brokkoli bukettene og lar det steke i 1. minutt. Sett til side og bland inn vårløk og cherrytomater.
2
Forbered eggblandingen
Pisk sammen egg, fløte, salt og pepper. Vend inn halvparten av osten og sett det til side.
3
Lag muffinspai
Rull ut den ferdige paideigen og del den opp i 8 like store deler. Press hver bit ned i en smurt muffinsform. Fordel så bacon og grønnsak blandingen i hver form, og hell over eggeblandingen.
4
Bak paiene i ovnen
Dryss resten av osten over, og stek i ovnen i ca. 20 minutter til paideigen er gyllen.
Vel bekomme, fra den norske bonden!