Oppskrift

Porchetta fennikelfrø, salvie og timian

Oppskrift

Porchetta fennikelfrø, salvie og timian

180 - 240 min Vanskelig 4 porsjoner

Porchetta er italiensk ribbe og i denne oppskriften kan man godt bruke tradisjonelt norsk julekrydder, men vi anbefaler å prøve ut denne italienske varianten med fennikelfrø, salvie og timian.

Fremgangsmåte

1

Temperatur og utbening

Sørg for at ribben er romtemperert. Ben ut ribben. Det er ikke så vanskelig å få ut benene på en såkalt tynnribbe, bare snitt litt langs kantene og riv dem ut. Er det kotelettkam og ryggben på ribben, er det mer plundrete og krever litt tålmodighet.

2

Kryddre

Gni alt krydderet inn i kjøttsiden

3

Rull sammen

Rull ribben tett sammen og knyt igjen med solid kjøkkenhyssing eller ståltråd. Det blir best resultat om to personer samarbeider. Ha rist i bunnen av en langpanne eller ildfast form. Hell i en skvett kokende vann. Legg på ribberullen og dekk tett med aliminiumsfolie.

4

Stek i ovnen

Stek i ovn på 220* C i 3-4 timer, avhengig av tykkelsen på rullen. Ta av folien omtrent halveis i stekingen.

5

Server

Server med ovnsbake poteter ispedd rikelig med hele hvitløksfedd, aubergine og squash i biter, sitronbåter, rosmarin og god olivenolje. Legg gjerne hele ranker av cherrytomater inn mot slutten av steketiden og server en god aioli til. Boun appetito, fra den norske bonden!