Fremgangsmåte
1 Temperatur og utbening
Sørg for at ribben er romtemperert. Ben ut ribben. Det er ikke så vanskelig å få ut benene på en såkalt tynnribbe, bare snitt litt langs kantene og riv dem ut. Er det kotelettkam og ryggben på ribben, er det mer plundrete og krever litt tålmodighet.
2 Gni inn krydder
Gni alt krydderet inn i kjøttsiden. I denne oppskriften kan man godt bruke tradisjonelt norsk julekrydder, men vi anbefaler å prøve ut denne italienske varianten med fennikelfrø, salvie og timian.
3 Rull sammen
Rull ribba tett sammen og knyt igjen med solid kjøkkenhyssing eller ståltråd. Det blir best resultat om to personer samarbeider.
Ha rist i bunnen av en langpanne eller ildfast form. Hell i en skvett kokende vann. Legg på ribberullen og dekk tett med aluminiumsfolie.
4 Stek i ovnen
Steketid på porchetta er 3-4 timer i ovn på 220° C, avhengig av tykkelsen på rullen. Ta av folien omtrent halvveis i stekingen.
5 Lag tilbehør og server
Server med ovnsbake poteter ispedd rikelig med hele hvitløksfedd, aubergine og squash i biter, sitronbåter, rosmarin og god olivenolje. Legg gjerne hele ranker av cherrytomater inn mot slutten av steketiden og server en god aioli til.
Nå er du klar for å imponere gjestene med en nydelig, italiensk ribbe. Boun appetito, fra den norske bonden!
Du trenger | ||
---|---|---|
Ribbe fra Gilde | 2 kg | |
Hvitløksfedd | 3 stk | |
Grov malt pepper | 2 ss | |
Fennikelfrø | 2 ss (knuste) | |
Salvie | 1 neve | |
Timian | 2 ss (tørket) | |
Rosmarin | 0,5 stk | |
Salt | 4 ss | |
Tilbehør | ||
Små poteter | 12 stk | |
Aubergine | 1 stks | |
Squash | 1 stk | |
Hvitløksfedd | 1 stk | |
Sitron | 2 dl | |
Rosmarin | 1 neve | |
Salvie | 1 neve | |
Olivenolje | ||
Salt & Pepper |
Se flere oppskrifter
Ertestuing / Ertepuré
Hjemmelaget ertestuing passer perfekt både til lutefisk og annen mat. Denne oppskriften er både rask, enkel og smaker veldig godt!
Hjemmelaget rødkål
Hjemmelaget rødkål er enkelt og vil imponere gjestene dine! Passer perfekt til ribbe, kalkun og annen julemat.
Saus til ribbe
Brun saus til ribbe er et tradisjonelt og nydelig tilbehør. Her er en enkel oppskrift med fløte for ekstra god smak.
Sylte på vaffel med rødbetsalat
Denne oppskriften er laget av "sultne gutter" i samarbeid med Gilde.