Go to main content
Porchetta - italiensk ribbe

Porchetta er italiensk ribbe med masse godt krydder - en perfekt julemiddag å servere gjester. Her gir vi deg en knallgod oppskrift og forslag til tilbehør.

The current vote is 4 stars out of 5.
(16)
Porchetta - italiensk ribbe
300 minutter
Vanskelig
4 personer

Fremgangsmåte

1 Temperatur og utbening

Sørg for at ribben er romtemperert. Ben ut ribben. Det er ikke så vanskelig å få ut benene på en såkalt tynnribbe, bare snitt litt langs kantene og riv dem ut. Er det kotelettkam og ryggben på ribben, er det mer plundrete og krever litt tålmodighet.

2 Gni inn krydder

Gni alt krydderet inn i kjøttsiden. I denne oppskriften kan man godt bruke tradisjonelt norsk julekrydder, men vi anbefaler å prøve ut denne italienske varianten med fennikelfrø, salvie og timian.

3 Rull sammen

Rull ribba tett sammen og knyt igjen med solid kjøkkenhyssing eller ståltråd. Det blir best resultat om to personer samarbeider.

Ha rist i bunnen av en langpanne eller ildfast form. Hell i en skvett kokende vann. Legg på ribberullen og dekk tett med aluminiumsfolie.

4 Stek i ovnen

Steketid på porchetta er 3-4 timer i ovn på 220° C, avhengig av tykkelsen på rullen. Ta av folien omtrent halvveis i stekingen.

5 Lag tilbehør og server

Server med ovnsbake poteter ispedd rikelig med hele hvitløksfedd, aubergine og squash i biter, sitronbåter, rosmarin og god olivenolje. Legg gjerne hele ranker av cherrytomater inn mot slutten av steketiden og server en god aioli til.

Nå er du klar for å imponere gjestene med en nydelig, italiensk ribbe. Boun appetito, fra den norske bonden!

Du trenger
Ribbe fra Gilde 2 kg
Hvitløksfedd 3 stk
Grov malt pepper 2 ss
Fennikelfrø 2 ss (knuste)
Salvie 1 neve
Timian 2 ss (tørket)
Rosmarin 0,5 stk
Salt 4 ss
Tilbehør
Små poteter 12 stk
Aubergine 1 stks
Squash 1 stk
Hvitløksfedd 1 stk
Sitron 2 dl
Rosmarin 1 neve
Salvie 1 neve
Olivenolje
Salt & Pepper

Se flere oppskrifter

Ertestuing / ertepuré tilberedt med poteter, lutefisk og Gilde bacon

Ertestuing / Ertepuré

Hjemmelaget ertestuing passer perfekt både til lutefisk og annen mat. Denne oppskriften er både rask, enkel og smaker veldig godt!

Hjemmelaget rødkål

Hjemmelaget rødkål

Hjemmelaget rødkål er enkelt og vil imponere gjestene dine! Passer perfekt til ribbe, kalkun og annen julemat.

Brun saus til ribbe
Rating of this product is 3.64 out of 5.

Saus til ribbe

Brun saus til ribbe er et tradisjonelt og nydelig tilbehør. Her er en enkel oppskrift med fløte for ekstra god smak.

Sylte på vaffel med rødbetsalat

Sylte på vaffel med rødbetsalat

Denne oppskriften er laget av "sultne gutter" i samarbeid med Gilde.

Gilde porchetta 2
Rating of this product is 4.75 out of 5.

Kaaynes asiatiske porchetta