Porchetta er italiensk ribbe og i denne oppskriften kan man godt bruke tradisjonelt norsk julekrydder, men vi anbefaler å prøve ut denne italienske varianten med fennikelfrø, salvie og timian.
Fremgangsmåte
1
Temperatur og utbening
Sørg for at ribben er romtemperert. Ben ut ribben. Det er ikke så vanskelig å få ut benene på en såkalt tynnribbe, bare snitt litt langs kantene og riv dem ut. Er det kotelettkam og ryggben på ribben, er det mer plundrete og krever litt tålmodighet.
2
Kryddre
Gni alt krydderet inn i kjøttsiden
3
Rull sammen
Rull ribben tett sammen og knyt igjen med solid kjøkkenhyssing eller ståltråd. Det blir best resultat om to personer samarbeider. Ha rist i bunnen av en langpanne eller ildfast form. Hell i en skvett kokende vann. Legg på ribberullen og dekk tett med aluminiumsfolie.
4
Stek i ovnen
Stek i ovn på 220* C i 3-4 timer, avhengig av tykkelsen på rullen. Ta av folien omtrent halveis i stekingen.
5
Server
Server med ovnsbake poteter ispedd rikelig med hele hvitløksfedd, aubergine og squash i biter, sitronbåter, rosmarin og god olivenolje. Legg gjerne hele ranker av cherrytomater inn mot slutten av steketiden og server en god aioli til. Boun appetito, fra den norske bonden!