Oppskrift

Ribberull på lussekatter

Oppskrift

Ribberull på lussekatter

20 min Lett 4 porsjoner

Delte lussekatter smurt med ribberull, philidelphiapost og appelsinmarmelade.

Fremgangsmåte

1

Lag appelsinmarmelade du kan bruke gjennom hele juletiden.

Vask sitrusfruktene og del de i småbiter – hvis skallet er tykt på noen av de er det bedre å skrelle det vekk. Ha appelsin og sitronbiter i en kjele sammen med vann, sukker og krydder og kok opp. La det småkoke under lokk i minst 2 timer. Ha marmeladen på rengjorte glass, avkjøl og sett mørkt og kjølig.

2

Lag eller kjøp lussekatter. Server de som et delt rundtykke ved å skjær de i to og smør underdelen med philadephiaost. Legg på et par skiver med ribberull og topp med deilig appelsinmarmelade med julesmak.

3

Godt med litt timian på topp. Sett på lussekattlokket og ha den perfekte start på dagen!

God jul, fra den norske bonden!