Fremgangsmåte
1 Lag appelsinmarmelade du kan bruke gjennom hele juletiden.
Vask sitrusfruktene og del de i småbiter – hvis skallet er tykt på noen av de er det bedre å skrelle det vekk. Ha appelsin og sitronbiter i en kjele sammen med vann, sukker og krydder og kok opp. La det småkoke under lokk i minst 2 timer. Ha marmeladen på rengjorte glass, avkjøl og sett mørkt og kjølig.
2 Lag en sandwich av lussekattene
Lag eller kjøp lussekatter. Server de som et delt rundtykke ved å skjær de i to og smør underdelen med philadephiaost. Legg på et par skiver med ribberull og topp med deilig appelsinmarmelade med julesmak.
3 Topp og legg på lokket
Godt med litt timian på topp. Sett på lussekattlokket og ha den perfekte start på dagen!
God jul, fra den norske bonden!
Du trenger | ||
---|---|---|
Gilde Ribberull | 1 pk | |
philadelphia ost | 1 pk | |
Timian | 2 ss | |
Appelsinmarmelade | ||
Appelsin | 2 kg | |
Sitron | 3 stk | |
Vann | 1 l | |
Hvitt sukker | 1 kg | |
Vaniljestang | 1 stk | |
Stjerneanis | 2 stk | |
Nellik | 4 stk | |
Kanelstang | 1 stk |
Fler juleoppskrifter
Langtidsstekt ribbe
Slik lykkes du med langtidsstekt ribbe! Med denne oppskriften garanterer vi sprø svor til julemiddagen, og at ribba blir saftig og mør. Total steketid på ribba er ca. 8 timer.
Ertestuing / Ertepuré
Hjemmelaget ertestuing passer perfekt både til lutefisk og annen mat. Denne oppskriften er både rask, enkel og smaker veldig godt!
Hjemmelaget rødkål
Hjemmelaget rødkål er enkelt og vil imponere gjestene dine! Passer perfekt til ribbe, kalkun og annen julemat.