Rødbetsalat

1t 30m Lett 4 pers.

Rødbetsalat

Sprit opp koldtbordet med denne fargerike salaten! Røbetsalat er et tilbehør som passer perfekt til pålegg som skinke, sylte eller leverpostei.

Fremgangsmåte

1

Bak rødbetene

Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme. Pakk rødbetene inn i aluminiumsfolie og legg dem på et bakebrett. Bak i ovnen til betene er helt møre (50–90 min avhengig av størrelsen). Stikk en spiss kniv eller pinne gjennom en bete for å sjekke at de er møre nok.

2

Del opp grønnsakene

Imens rødbetene står i ovnen kan du dele opp et halvt eple og en sjalottløk i små terninger. Når betene er ferdige og har kjølt seg ned, kan du skrelle dem og dele opp disse også i små terninger.

3

Bland sammen og smak til

Ha alle terningene i en bolle. Rør inn majones, creme fraiche og sennep. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Vel bekomme!

Denne oppskriften er laget av "sultne gutter" i samarbeid med Gilde.