Pulled pork eller revet svinekjøtt om du vil, er langtidsstekt svinekjøtt og serveres på mange restauranter. I denne guiden viser vi det hvordan du lager din helt egen hjemmelagde pulled pork. beregn 2,5 time per kilo.
Fremgangsmåte
1
Slik gjør du
![10 2014 pulledpork1 done](https://www.gilde.no/assets/images/oppskrifter/_crop820xauto/10.2014-pulledpork1_done.png)
Romtemperer svinenakken (eller annet kjøttstykke som for eksempel svinebog). Legg svinenakken i en ildfast form og krydre med ønsket krydder og urter.
2
Sett i ovnen
![10 2014 pulledpork2 done](https://www.gilde.no/assets/images/oppskrifter/_crop820xauto/10.2014-pulledpork2_done.png)
Sett formen i oven (eller indirekte varme på grill). Beregn steketid til 2,5 time per kilo kjøtt, på 150 grader. Kjernetemperaturen skal være ca. 86 grader. Om du bruker steketermometer plasseres dette i den tykkeste delen av kjøttstykket.
3
La kjøttet hvile
![10 2014 pulledpork3 done](https://www.gilde.no/assets/images/oppskrifter/_crop820xauto/10.2014-pulledpork3_done.png)
Ta kjøttet ut av oven og la hvile i 10-15 min.
4
Dra kjøttet fra hverandre
![10 2014 pulledpork4 done](https://www.gilde.no/assets/images/oppskrifter/_crop820xauto/10.2014-pulledpork4_done.png)
Dra kjøttet i fra hverandre med to gafler. Bland inn kjøttsjyen som legger seg i bunnen av formen. Server med ønsket tilbehør. BBQ saus egner seg spesielt godt til pulled pork.