Instruksjons oppskrift

Slik steker du ribbe

Instruksjons oppskrift

Slik steker du ribbe

0 Lett 4 porsjoner

Dette er en guide til perfekt ribbe med sprø svor! Et godt resultat starter med råvaren. Se etter ribbe med fettlag på minimum en halv centimeter mellom svoren og kjøttet. Det er også en fordel at fettet er jevnt fordelt.

Fremgangsmåte

1

Gni ribben godt inn med salt og pepper (gjerne dagen i forveien)

10 2014 ribbe1 done

NB: Hvis ribben ikke er ferdig rutet, vent med å kutte til etter ferdig damping.

2

Legg ribben i en langpanne

10 2014 ribbe2 done

Legg ribben i en langpanne og bygg opp under midten eller mot en av sidene med folie eller asjett. Det er viktig at man får en helling for at fettet skal kunne renne av under steking. Dette er viktig for at svoren skal bli sprø.

3

Hell over vann

10 2014 ribbe3 done

Hell i 2-3 dl med vann og tett til med folie over langpannen. Sett inn langpannen i midten i en ferdig oppvarmet ovn på 220°C i ca. 45 minutter.

4

Fjern folien og senk temperaturen til 200°C

10 2014 ribbe4 done

Fjern folien og senk temperaturen til 200°C. Stek videre i halvannen time. Hvis ikke svoren blir sprø kan du bruke grillfunksjonen. Følg godt med og dekk til delvis med aluminiumsfolie der svoren blir sprø for å unngå brent svor.

5

La ribba hvile

10 2014 ribbe5 done

La ribben hvile på benken i 20 minutter før servering. Dette er for at kjøttsaften skal sette seg før man skjærer opp.