Go to main content
Hvordan steke ribbe - med sprø svor

Slik steker du perfekt ribbe til jul med garantert sprø svor!

The current vote is 4 stars out of 5.
(64)
Ribbe
165 minutter
Lett
4 personer

Fremgangsmåte

1 Gni ribba godt inn med salt og pepper

Krydre ribben

For å tilberede ribba starter vi å krydre med salt og pepper. Gjerne gjør dette dagen i forveien, for et ekstra godt resultat. NB: Hvis ribben ikke kommer ferdig rutet, vent med å rute svoren til etter damping.

2 Legg i en langpanne

Ribbe i langpanne

Legg ribba i en langpanne og bygg opp under midten, eller mot en av sidene, med folie eller asjett. Det er viktig at man får en helling for at fettet skal kunne renne av under steking. Dette er viktig for at svoren skal bli sprø.

3 Hell over vann

Ribbe med folie

Hell i 2-3 dl med vann og tett til med folie over langpannen. Sett inn langpannen i midten av en ferdig oppvarmet ovn på 220°C. Stek i ca. 45 minutter.

4 Fjern folien, senk temperaturen og stek videre

Ribbe etter vannbad

Fjern folien og senk temperaturen til 200°C. Stek videre i halvannen time. Hvis ikke svoren blir sprø kan du bruke grillfunksjonen. Følg godt med og dekk til delvis med aluminiumsfolie der svoren blir sprø, for å unngå brent svor.

5 La ribba hvile

Ribbe etter steking

La ribba hvile på benken i minst 20 minutter før servering. Dette er for at kjøttsaften skal sette seg før man skjærer opp.

Vipps, så er juleribben klar for servering. God jul, fra den norske bonden!

Se flere ribbeoppskrifter og tilbehør

Ribbe no028061
Rating of this product is 4.73 out of 5.

Hel ribbe med deilig tilbehør

Vi garanterer ribbe med sprø svor og saftig kjøtt!

Brun saus til ribbe
Rating of this product is 3.64 out of 5.

Saus til ribbe

Brun saus til ribbe er et tradisjonelt og nydelig tilbehør. Her er en enkel oppskrift med fløte for ekstra god smak.

Hjemmelaget rødkål

Hjemmelaget rødkål

Hjemmelaget rødkål er enkelt og vil imponere gjestene dine! Passer perfekt til ribbe, kalkun og annen julemat.

Ribbe med medisterkaker og appelsinsaus
Rating of this product is 4.43 out of 5.

Ribbe med medisterkaker og appelsinsaus

Ribbe til jul er for mange et must! hva med å prøve klassisk ribbe, men med appelsinsaus?

Tilbehør til juleribbe
Rating of this product is 4.63 out of 5.

Magisk tilbehør til ribbe

Skap magi rundt julemiddagen med delikat tilbehør til ribba!