Sous-vide trinn for trinn

30m Middels

Sous-vide (under vakuum) er en måte å tilberede mat hvor maten vakuumpakkes og varmebehandles i emballasjen. Produktet tilberedes i sin egen kraft og bevarer derfor farge og smak bedre. Det finnes flere sous-vide-apparater på markedet i forskjellige varianter som hjelper deg til å få perfekt resultat. Men det er mulig å gjøre det på egen hånd uten dyre hjelpemidler.

Fremgangsmåte

1

Krydder & pose

Sousvide1 done

Krydre kjøttstykket med ønsket krydder/urter og legg kjøttstykket i en vakumpose / en pose til mat som er beregnet til oppvarming. Finn ønsket tid og temperatur for sous vide behandling av kjøttet.

2

Legg kjøttet i vannbadet

Sousvide2 done

Varm opp vannet til ønsket temperatur og legg kjøttet i. Kontroller og overvåk temperaturen så den holder seg stabil. Pass på at termometeret er midt i gryta.

3

Hell av kraften og brun raskt på høy varme

Sousvide3 done

Hell av kraften (denne kan brukes til saus/sjy). Tørk lett av kjøttstykket. Brunes i smør eller olje i noen minutter på begge sider.

4

Perfekt helstekt

Gilde sous vide ferdig stekt biff png

Server med ønsket tilbehør.

Vel bekomme, fra den norske bonden!