Sous-vide (under vakuum) er en måte å tilberede mat hvor maten vakuumpakkes og varmebehandles i emballasjen. Produktet tilberedes i sin egen kraft og bevarer derfor farge og smak bedre. Det finnes flere sous-vide-apparater på markedet i forskjellige varianter som hjelper deg til å få perfekt resultat. Men det er mulig å gjøre det på egen hånd uten dyre hjelpemidler.
Fremgangsmåte
1
Krydder & pose
![Sousvide1 done](https://www.gilde.no/assets/images/oppskrifter/_crop820xauto/sousvide1_done.jpeg)
Krydre kjøttstykket med ønsket krydder/urter og legg kjøttstykket i en vakumpose / en pose til mat som er beregnet til oppvarming. Finn ønsket tid og temperatur for sous vide behandling av kjøttet.
2
Legg kjøttet i vannbadet
![Sousvide2 done](https://www.gilde.no/assets/images/oppskrifter/_crop820xauto/sousvide2_done.jpeg)
Varm opp vannet til ønsket temperatur og legg kjøttet i. Kontroller og overvåk temperaturen så den holder seg stabil. Pass på at termometeret er midt i gryta.
3
Hell av kraften og brun raskt på høy varme
![Sousvide3 done](https://www.gilde.no/assets/images/oppskrifter/_crop820xauto/sousvide3_done.jpeg)
Hell av kraften (denne kan brukes til saus/sjy). Tørk lett av kjøttstykket. Brunes i smør eller olje i noen minutter på begge sider.
4
Perfekt helstekt
![Gilde sous vide ferdig stekt biff png](https://www.gilde.no/assets/images/oppskrifter/_crop820xauto/gilde-sous-vide-ferdig-stekt-biff.png.jpeg)
Server med ønsket tilbehør.
Vel bekomme, fra den norske bonden!