"Sultne Gutter" har testet Gildes testvinnende ribbe, og den leverte!
Fremgangsmåte
1
Slik gjør du
Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme.
Legg ribba, med svoren ned på et bakebrett. Ha i grønnsaker, laurbærblader, eplejuice og vann.
Dekk brettet med aluminiumsfolie og sett brettet i ovnen. Steik i 50 minutter.
2
Snu ribba og stek videre
Ta brettet ut av ovnen. Krøll aluminiumsfolien og legg den midt på en rist. Legg ribba, med svora opp, på rista.
Sett rista lavt i ovnen, med bakebrettet under. Skru ned til 180 grader og steik i 90 minutter.
Fyll på med vann i bakebrettet underveis.
3
Skru opp varmen
Etter 90 minutter skrur du opp til 220 grader. Steik videre i ca. 30 minutter. Skru på grillfunksjon på slutten for å få svora til å poppe skikkelig.
Ikke ta blikket vekk fra ribba mot slutten. Hvis noen områder blir ferdig før andre, dekk dem med aluminiumsfolie for å unngå at de blir brent.
4
Hvil ribba
La ribba hvile i 30 minutter før du skjærer den opp. Varm opp og smak til sjyen rett før servering.
Vel bekomme, fra Sultne gutter og den norske bonden!