Go to main content
"Sultne Gutters" klassiske ribbeoppskrift

"Sultne Gutter" har testet Gildes testvinnende ribbe, og den leverte!

The current vote is 5 stars out of 5.
(1)
Gilde vår fineste tynnribbe anrettet på en tallerken med sjy
210 minutter
Lett
4 personer

Fremgangsmåte

1 Slik gjør du

Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme.

Legg ribba, med svoren ned på et bakebrett. Ha i grønnsaker, laurbærblader, eplejuice og vann.

Dekk brettet med aluminiumsfolie og sett brettet i ovnen. Steik i 50 minutter.

2 Snu ribba og stek videre

Ta brettet ut av ovnen. Krøll aluminiumsfolien og legg den midt på en rist. Legg ribba, med svora opp, på rista.

Sett rista lavt i ovnen, med bakebrettet under. Skru ned til 180 grader og steik i 90 minutter.

Fyll på med vann i bakebrettet underveis.

3 Skru opp varmen

Etter 90 minutter skrur du opp til 220 grader. Steik videre i ca. 30 minutter. Skru på grillfunksjon på slutten for å få svora til å poppe skikkelig.

Ikke ta blikket vekk fra ribba mot slutten. Hvis noen områder blir ferdig før andre, dekk dem med aluminiumsfolie for å unngå at de blir brent.

4 Hvil ribba

La ribba hvile i 30 minutter før du skjærer den opp. Varm opp og smak til sjyen rett før servering.

Vel bekomme, fra Sultne gutter og den norske bonden!

R46yn4lbfm

Tynnribbe Krydret 3 kg

NYT

Du trenger
Ribbe fra Gilde 3 kg
Sjalottløk 2 stk
Gulrot 1 stk
Stangselleri 1 stilk
Laurbærblad 2 stk
Eplejuice 3 dl
Vann 3 dl

Selleri

Se også

Langtidsstekt ribbe på et fat med tilbehør
Rating of this product is 4.67 out of 5.

Langtidsstekt ribbe

Slik lykkes du med langtidsstekt ribbe! Med denne oppskriften garanterer vi sprø svor til julemiddagen, og at ribba blir saftig og mør. Total steketid på ribba er ca. 8 timer.

Birger tilbereder viser hvordan man far spro svor no030893

Birger Frimo garanterer deg sprø svor til julemiddagen!

Ribbe
Rating of this product is 4.1 out of 5.

Hvordan steke ribbe - med sprø svor

Slik steker du perfekt ribbe til jul med garantert sprø svor!

Ribbe med medisterkaker og appelsinsaus
Rating of this product is 4.43 out of 5.

Ribbe med medisterkaker og appelsinsaus

Ribbe til jul er for mange et must! hva med å prøve klassisk ribbe, men med appelsinsaus?

Pinnekjøtt
Rating of this product is 4.5 out of 5.

Pinnekjøtt med kålrabistappe og poteter

Pinnekjøtt med godt tilbehør er den vanligste julematen på Vestlandet, og har lange tradisjoner i julen. Dette er en oppskrift på klassisk pinnekjøtt med vossakorv og kålrabistappe. Vi hjelper deg med…