Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme.
Legg ribba, med svoren ned på et bakebrett. Ha i grønnsaker, laurbærblader, eplejuice og vann.
Dekk brettet med aluminiumsfolie og sett brettet i ovnen. Steik i 50 minutter.
2 Snu ribba og stek videre
Ta brettet ut av ovnen. Krøll aluminiumsfolien og legg den midt på en rist. Legg ribba, med svora opp, på rista.
Sett rista lavt i ovnen, med bakebrettet under. Skru ned til 180 grader og steik i 90 minutter.
Fyll på med vann i bakebrettet underveis.
3 Skru opp varmen
Etter 90 minutter skrur du opp til 220 grader. Steik videre i ca. 30 minutter. Skru på grillfunksjon på slutten for å få svora til å poppe skikkelig.
Ikke ta blikket vekk fra ribba mot slutten. Hvis noen områder blir ferdig før andre, dekk dem med aluminiumsfolie for å unngå at de blir brent.
4 Hvil ribba
La ribba hvile i 30 minutter før du skjærer den opp. Varm opp og smak til sjyen rett før servering.
Vel bekomme, fra Sultne gutter og den norske bonden!
Tynnribbe Krydret 3 kg
Du trenger | ||
---|---|---|
Ribbe fra Gilde | 3 kg | |
Sjalottløk | 2 stk | |
Gulrot | 1 stk | |
Stangselleri | 1 stilk | |
Laurbærblad | 2 stk | |
Eplejuice | 3 dl | |
Vann | 3 dl |
Selleri |
Se også
Langtidsstekt ribbe
Slik lykkes du med langtidsstekt ribbe! Med denne oppskriften garanterer vi sprø svor til julemiddagen, og at ribba blir saftig og mør. Total steketid på ribba er ca. 8 timer.
Hvordan steke ribbe - med sprø svor
Slik steker du perfekt ribbe til jul med garantert sprø svor!
Ribbe med medisterkaker og appelsinsaus
Ribbe til jul er for mange et must! hva med å prøve klassisk ribbe, men med appelsinsaus?
Pinnekjøtt med kålrabistappe og poteter
Pinnekjøtt med godt tilbehør er den vanligste julematen på Vestlandet, og har lange tradisjoner i julen. Dette er en oppskrift på klassisk pinnekjøtt med vossakorv og kålrabistappe. Vi hjelper deg med…