Oppskrift

Taco med pinnekjøtt, lettsaltet rødkål og paprika

Oppskrift

Taco med pinnekjøtt, lettsaltet rødkål og paprika

60 min Lett 4 porsjoner

Tiden på denne oppskriften forutsetter at du har pinnekjøttrester. Dersom du ikke har det må du beregne ekstra tid til å lage pinnekjøttet.

Fremgangsmåte

1

Begynn med å lage syltede grønnsaker

Begynn med å koke opp syltelake sammen med korianderfrø og legg i finsnittet rødkål, hakket chili, strimlet paprika og rødløk i lake og la stå i minst en time før det brukes. Lag gjerne dobbel mengde så har du til senere også!

2

Hvis du ikke har pinnekjøttrester koker du pinnekjøttet selv – følg en klassisk oppskrift.

Når pinnekjøttet er ferdig lager du en søtpotetaioli:

Skrell søtpotetene og skjær dem i terninger. Kok dem møre i saltet vann i ca. 10 minutter. Hell av vannet og la potetbitene avkjøles. Legg potetene i en blender eller bruk en stavmikser, og bland inn hvitløk og eggeplommer. Hell oljen i potetblandingen i en fin stråle mens mikseren går. Bland i sitronsaften og smak til med salt og pepper.

3

Plukk pinnekjøttet av beina og dra det fra hverandre så det blir pulled pinnekjøtt :-) Rør sammen den enkle yoghurtdressingen. Varm tortillas, topp med søtpotetaioli, salattopper, pulled pinnekjøtt, syltede grønnsaker og yoghurtdressing. Topp med ristede gresskarfrø og koriander.

Tips! Bruk gjerne rester av ribbe til denne retten også.