Fremgangsmåte
1 Brun svinekjøttet
Begynn med å brune strimler av svinekjøtt og sett kjøttet til side. Del løk i båter og finhakk hvitløkfeddet. Surr det blankt i olje i en stekepanne på middels varme. Tilsett curry paste, rør godt og fres videre i 1-2 minutter. Tilsett kokosmelk og vann. Småkok gryten i 10 minutter.
2 Kok ris
Kok ris etter anvisning på pakken. Ha i ønskede grønnsaker og småkok i 5 min.
3 Smak til
Smak til med limesaft, sukker og soyasaus. Ha i svinekjøttet og strø over med vårløk.
Du trenger | ||
---|---|---|
Gul løk | 0,5 stk | |
Hvitløksfedd | 1 stk | |
Currypaste | 1 ss | |
Kokosmelk | 1 boks | |
Vann | 0,5 dl | |
Vårløk | 3 stk | |
Koriander | 1 stk | |
Gilde strimlet svinekjøtt | 300 g | |
Rød Chili | ||
Reddik | 1 - 2 stk som topping |
Flere oppskrifter
Tikka masala med kjøttkaker
Kjøttkaker i en indisk drakt du sansynligvis ikke har smakt før. Kjempegodt!
Lammecurry med ris og nanbrød
Lammecurry er en slager som passer hele året! Det indiske kjøkkener er kjent for fantastiske gryter, og i denne oppskriften har vi kombinert smak og styrke med godt norsk lam. Hvis ikke denne…
karbonader med nudelsalat og peanøttsaus
En asiatisk vri med karbonader med norsk kjøtt fra den norske bonden!
Asiatisk lammecurry med urter og grønnsaker
Unn deg litt ekstra i påsken og disk opp en lammecurry med mye smak og styrke. Dette er en enkel og rask lammegryte hvor vi har kombinert asiatiske smaker med godt norsk lam. Hvis ikke denne…
Enchiladas med renskåret svinekjøtt
En klassisk meksikansk taco-rett: Enchiladas med renskåret svinekjøtt. Serveres med frisk koriander, rømme og salsa. Deilig helgemat fra den norske bonden.