Go to main content
Tilberedning av vossakorv

Skal vossakorv kokes, stekes eller dampes? Her får du fremgangsmåtene og svaret på hva som er forskjellen.

Vossakorv
Minutter 20 minutter
Vanskelighet Lett
Personer 4 personer
The current vote is 0 stars out of 5.
(0)

Fremgangsmåte

1 Koke / trekke

Å trekke vossakorven i vann gir den mildeste smaken. Konsistensen blir jevn og myk, og passer hvis du vil ha en mildere korv som ikke dominerer pinnekjøttet.

Prikk pølsene lett med en gaffel, kok opp vann og la dem trekke i ca. 20 min. Gjerne trekk med ønsket krydder, f.eks. med pepper, løk og laurbærblad.

2 Steke i panne

Å steke vossakorven gir en kraftigere smak og stekeskorpen gir karamellisering. Konsistensen blir fastere og gir mer tyggemotstand. Steking gir en litt røkt og sprø kant som mange liker til julemiddagen.

Varm opp en stekepanne på middels varme, og ha i litt smør eller olje. Snitt pølsene og stek dem i ca. 2-3 minutter på hver side. Ikke stek for lenge, da kan pølsene bli tørre.

3 Dampe med pinnekjøtt

Mange damper vossakorv sammen med pinnekjøttet. Pølsene tar til seg aroma fra pinnekjøttet og gir en mer "julete" smak. Denne metoden gjør at du beholder mer av smaken til pølsa, samtidig som den blir saftig og myk. Perfekt hvis du vil ha en harmonisk smak som matcher resten av julemiddagen.

Legg vossakorven i kjelen med pinnekjøttet de siste 20 minuttene av dampingen. Pass på at den ikke har kontakt med vann/sjyen. Ønsker du enda mer pinnekjøttsmak kan den dampes i en halvtime.

Vel bekomme og god jul! Fra den norske bonden.

Oppskrifter med vossakorv

Pinnekjøtt bredde
Rating of this product is 5 out of 5.

Kjøttrik pinnebog med rotmos, vossakorv og poteter

Denne oppskriften er laget av kapteinen på det norske kokkelandslaget, Håvard Onsøyen. Følger du denne steg for steg får du garantert et vellykket resultat. 

Pinnekjøtt
Rating of this product is 4.25 out of 5.

Pinnekjøtt med kålrabistappe og poteter

Pinnekjøtt med godt tilbehør er den vanligste julematen på Vestlandet, og har lange tradisjoner i julen. Dette er en oppskrift på klassisk pinnekjøtt med vossakorv og kålrabistappe. Beregn ca. 400-500…

Vossakrov pa lun julesalat med gronnkal no022908 PNG
Rating of this product is 5 out of 5.

Vossakorv på lun julesalat

Vossakorv på lun julesalat, med grønnkål, appelsin, eple, granateple, rugbrødkrutonger, honningristet gresskarfrø og hasselnøtter, cheddar og yogurtdressing.

Vossakorv bredde

Vossakrov med kålstuing og landbrød

Prøv denne utradisjonelle julemiddagen med premium vossakorv fra Gilde. Deilige julekrydder, grove pølser og godt landbrød. Oppskriften er laget av kaptein på kokkelandslaget Håvard Onsøyen. 

Paisnack med vossakorv

Paisnack med vosssakorv

Prøv Paisnack med smaksrik vossakorv fra Gilde!