Gresk lammeburger med tzatziki

45m Lett 4 pers.

Hamburger av lam

Gresk hamburger av norsk lam med tzatziki! Gled deg til en gresk-norsk opplevelse!

Fremgangsmåte

1

Lag tzatziki først

Lag tzatziki og la den stå kaldt. Rasp agurk på råkostjern og ha over salt. La det trekke i 10 minutter og press ut vannet. Finhakk hvitløk og bland det sammen med agurk og yoghurt. Ha over litt pepper og vips.. En klassisk gresk tzatziki.

2

Lag burgeren

Finhakk hvitløk, fennikel og mynte og bland dette med lammekjøttdeig i en bolle. Ha i et egg, potetmel, salt og pepper og elt alt sammen til en deig. Form burgere og fyr opp grillen. Del aubergine og squash i skiver og del agurk på langs med ostehøvel og legg i kaldt vann så skivene blir crispy.

3

Grill burgeren

Må hamburger gjennomstekes?

Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier.

Grill burgere og skivet aubergine og squash. Legg på brød på slutten så blir de litt lune. Monter burgere slik: brød , tzatziki, hjertesalat, skivede grønnsaker, burger, agurk, kalamata oliven, mynte.

Tips! Godt med rødløk og fetaost til!