Grillet landbrød med chevrekrem, fiken og julepølse

Grillet landbrød med chevrekrem, fiken og julepølse

Grillet landbrød med chevrekrem, fiken og julepølse
  • Tilbredningstid:

    30 min

Fysen på en kveldsnack? Kikk i kjøleskapet å finn frem rester av julepølse, litt kremost en søt frukt, litt timian eller rosmarin og vips så er du reddet. Her er en variant med chevre. Tips: Er det noen av ingrediensene du ikke liker er en vanlig kremost, pære eller eple også godt til.

Ingredienser

Du trenger

  • 1 stk Gilde julepølse røkt eller naturell
  • 4 stk landbrødskiver
  • ½ stk chevre
  • 2 ss créme fraiche
  • 8 stk aprikos eller fiken
  • 2 ts honning
  • 2 stk stilker timian eller rosmarin
  • 1 neve mandler

Oppskrift

Slik gjør du:

1. Legg 4 skiver landbrød på en stekeplate med matpapir og bland chevre og cremefraiche til en myk konsistens.

2. Smør skivene med dette og topp med delte fiken og pølser i skiver.

3. Stek i 5 min under grill, eller til lett gyldne og topp med honning, urter og pannestekte hakkede mandler. 

Tips: Du kan bruke ribbe, pinnekjøtt, medisterkake og pølser til denne retten også. Søtt og salt er en vinner!

God jul, fra den norske bonden!