Karbonader med fløtesaus og potetmos

Karbonader med fløtesaus og potetmos

Karbonader med fløtesaus og potetmos
  • Tilbredningstid:

    40 min

Denne retten er inspirert av Caroline

Ingredienser

Du trenger:

  • 1 pakke Gilde karbonader
  • 500 g potet
  • 20 g smør
  • salt og pepper
  • 1 dl melk
  • ½ boks druer
  • 1 bunt asparges
  • 1 neve fersk bladpersille

Fløtesaus

  • 50 g smør
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl oksekraft
  • 2 dl fløte
  • salt og pepper

Oppskrift

Slik gjør du:

Skrell poteter og kok de møre. Mos de grovt og ha i smør og melk. Smak til med salt og pepper. Mens potetene koker lager du sausen. 

Saus: Smelt smøret i en kasserolle og visp inn melet. Spe med varm kraft mens du visper for å unngå klumper. La sausen småkoke under omrøring i 5 minutter. Tilsett fløte og gi sausen et nytt oppkok. Smak til med salt og kvernet pepper. 

Kok så asparges i lettsaltet vann i ca. 3 min. 

 Stek Gilde karbonader i litt smør i en stekepanne på middels temperatur, til de er gjennomvarme.

Server karbonadene med potetmos, fløtesaus, druer og nykokt asparges. Topp gjerne med fersk bladpersille.

Tips: Man kan kjøpe fløtesaus og potetmos ferdig hvis man har dårlig tid. 

Vel bekomme, fra dem norske bonden!