Umamigryte med kjøttboller, sopp og potet laget av norges kokkelandslag.
Fremgangsmåte
1
Slik gjør du
Start med å kutte sopp, sjalottløk, hvitløk.
Finn fram en gryte og stek grønnsakene i smør.
Når disse er gylden tilsetter du hvetemel og surrer det kjapt sammen før du tilsetter kraften.
La dette koke i noen minutter. Husk å rør innimellom.
Skrell deretter poteter og kutt de i passe biter. Tilsett potet i gryten de siste 15 minuttene av kokingen.
Finkutt litt gressløk og bland inn til slutt.
Stek kjøttbollene i en panne med smør.
Tilsett kjøttbollene i gryten og smak til med salt og pepper.
2
Lag topping
Sett ovnen på 220 grader varmluft. Riv grønnkålbladene fra stilken og legg bladene i en bolle.
Masser inn olje og salt i grønnkålen slik at den blir blank.
Spre grønnkålen på et bakepapir og legg dette på et steke brett, og sett dette inn i ovnen i ca. 7-10 min
Når dette er ferdig, tar du grønnkålen å legger den på et tørt papir.
3
Dandér
Start med å finne en dyp tallerken.
Forsyn deg med gryten og topp dette med den sprø stekte grønnkålen.
Vel bekomme, fra det norke kokkelandslaget og den norske bonden!