Umamigryte med kjøttboller

1t Middels 5-6 pers.

Umamigryte med kjøttboller

Umamigryte med kjøttboller, sopp og potet laget av norges kokkelandslag.

Fremgangsmåte

1

Slik gjør du

Start med å kutte sopp, sjalottløk, hvitløk.

Finn fram en gryte og stek grønnsakene i smør.

Når disse er gylden tilsetter du hvetemel og surrer det kjapt sammen før du tilsetter kraften.

La dette koke i noen minutter. Husk å rør innimellom.

Skrell deretter poteter og kutt de i passe biter. Tilsett potet i gryten de siste 15 minuttene av kokingen.

Finkutt litt gressløk og bland inn til slutt.

Stek kjøttbollene i en panne med smør.

Tilsett kjøttbollene i gryten og smak til med salt og pepper.

2

Lag topping

Sett ovnen på 220 grader varmluft. Riv grønnkålbladene fra stilken og legg bladene i en bolle.

Masser inn olje og salt i grønnkålen slik at den blir blank.

Spre grønnkålen på et bakepapir og legg dette på et steke brett, og sett dette inn i ovnen i ca. 7-10 min

Når dette er ferdig, tar du grønnkålen å legger den på et tørt papir.

3

Dandér

Start med å finne en dyp tallerken.

Forsyn deg med gryten og topp dette med den sprø stekte grønnkålen.

Vel bekomme, fra det norke kokkelandslaget og den norske bonden!