Denne oppskriften er laget av det norske kokkelandslaget med våre beste kjøttboller noensinne.
Fremgangsmåte
1
Slik gjør du
Begynn med grønnsaksbasen.
Kutt panchetta i terninger og stek i panne på middels varme. Når den begynner å bli sprø tar du panchettaen ut.
Del aromasopp i 6, løk og hvitløk tynt og gulrot i terninger og stek i fettet fra panchettaen. La dette små puttre i 10 minutter. Del så tomater i 4 og ha i grønnsaksblandingen.
Hell over fløte og kylling buljong og la det koke ned til en stuing.
Ha over parmesan og la den smelte. Ha deretter over kjøttbollene og la trekke i minimum 10 minutter til de er gjennomvarme.
2
Lag polenta
Men kjøttbollene trekker, lager du polenta.
Ha i vann, kyllingbuljong og polenta i en gryte, og kok opp mens du rører kraftig.
Ha i parmesan og smør, og rør til alt er smeltet inn. Smak til med salt og pepper.
3
Dandér
Sett en tørr panne på medium varme og roast pinjekjerner gyldne.
Finn frem en varm tallerken og anrett med pollenta først, deretter grønnsaks gryten med kjøttboller
Topp med ny revet parmesan, basilikum og pinjekjerner.
Vel bekomme, fra kokkelandslaget og den norske bonden!