Julen nærmer seg
For mange betyr det forberedelser til årets mest betydningsfulle måltid - julemiddagen. For en god del er pinnekjøtt det som skal serveres, og her er Gilde-kokkens tips for å sikre en vellykket rett.
Den vestlandske favoritten, pinnekjøtt, er utrolig velsmakende, og det beste av alt er at retten nesten lager seg selv! De fleste foretrekker pinnekjøttet saltet og tørket, men noen, spesielt de fra Voss-området, foretrekker også røkt pinnekjøtt.
Måten man damper det på kan variere, med noen som bruker bjørkepinner, andre som bruker rister, og noen til og med bruker poteter som rister som senere serveres ved siden av. Uansett hvordan du velger å tilberede pinnekjøttet, er kvaliteten på råvaren det viktigste grunnlaget for en vellykket rett, og Gilde har nettopp det kvalitetskjøttet du trenger.
Gilde tilbyr en serie kvalitetsråvarer kalt "Vår fineste jul," som inkluderer pinnekjøtt, tynnribbe, medisterkaker, julepølser, julesylte, roastbiff og skinkestek. Disse råvarene er alle av høyeste kvalitet og kommer fra norske bønder. Birger Frimo i Gilde, sier "Det er norske råvarer - fra norske bønder. Serien gjør det enkelt for deg å servere godt håndverk i julen."