Bøkerøkt norsk skinke med fennikelsalat med dill og klementin, godt brød og safranaioli.
Fremgangsmåte
1
Slik gjør du
La alle ingrediensene ha ca. samme temperatur og bruk en stavmikser i bolle når du lager aioli.
Bland først eggeplommene med eddik, salt og pepper og ha deretter i oljen litt etter litt. Start med noen dråper. Visp kraftig til blandingen tykner og ha i olje i tynn stråle etter hvert.
Ha i hvitløk, safran og kajenne til slutt.
2
Lag fennikelsalat
Finsnitt fennikel og vend sammen med skivene med klementiner og hakket dill.
Fordel på et fat og legg over brettet skinke.
3
Lag grønnkålpesto
Ha alle ingrediensene til grønnkålspestoen i en bolle og kjør slett med en stavmikser.
4
Server
Server med grønnkålpesto, safranaioli og godt brød. Perfekt lunsj i julen.
Vel bekomme fra den norske bonden!