Bøkerøkt skinke med fennikelsalat

40 min Middels 4 pers.

Bøkerøkt norsk skinke med fennikelsalat med dill og klementin, godt brød og safranaioli.

Fremgangsmåte

1

Slik gjør du

La alle ingrediensene ha ca. samme temperatur og bruk en stålvisp og stålbolle når du lager aioli.

Bland først eggeplommene med eddik, salt og pepper og ha derretter i oljen litt etter litt. Start med noen dråper. Visp kraftig til blandingen tykner og ha i olje i tynn stråle etter hvert.

Ha i hvitløk, safran og kajenne til slutt.

2

Lag fennikelsalat

Finsnitt fennikel og vend sammen med skivene med klementiner og hakket dill.

Fordel på et fat og legg over brettet skinke.

3

Lag grønnkålpesto

Ha alle ingrediensene til grønnkålspestoen i en bolle og kjør slett med en stavmikser.

4

Server

Server med grønnkålpesto, safranaioli og godt brød. Perfekt lunsj i julen.

Vel bekomme fra den norske bonden!