Bøkerøkt skinke med fennikelsalat

40 Middels 4 pers.

Skinke

Bøkerøkt norsk skinke med fennikelsalat med dill og klementin, godt brød og safranaioli.

Fremgangsmåte

1

Slik gjør du

La alle ingrediensene ha ca. samme temperatur og bruk en stavmikser i bolle når du lager aioli.

Bland først eggeplommene med eddik, salt og pepper og ha deretter i oljen litt etter litt. Start med noen dråper. Visp kraftig til blandingen tykner og ha i olje i tynn stråle etter hvert.

Ha i hvitløk, safran og kajenne til slutt.

2

Lag fennikelsalat

Finsnitt fennikel og vend sammen med skivene med klementiner og hakket dill.

Fordel på et fat og legg over brettet skinke.

3

Lag grønnkålpesto

Ha alle ingrediensene til grønnkålspestoen i en bolle og kjør slett med en stavmikser.

4

Server

Server med grønnkålpesto, safranaioli og godt brød. Perfekt lunsj i julen.

Vel bekomme fra den norske bonden!