Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Skrell sellerirot og potet, del de opp i mindre biter og kok i litt saltet vann til de er myke.
Hell av vannet å ha i kremfløte. Mos det sammen til en grov stappe. Smak til med hvit pepper, muskat og salt.
2 Stek pølsen
Stek pølsen i litt smør i en panne til den får en gylden farge på alle sider. Etterstek i ovnen i ca. 10 min.
3 stek gulrøtter og mandler
Skrell gulrøtter og skjær dem i tynne skiver, litt på skrå. Stek de i litt smør i en panne i ca. 5 min sammen med mandler. Press over klementinsaft mot slutten og kok inn væsken. Ha over finhakket persille før servering.
4 Server
Server pølsa med mos, gulrøtter, sylteagurk, litt frisk klementin og sennep.
God jul, fra den norske bonden!
Julepølse Kokt 400g Enh
Du trenger | ||
---|---|---|
Julepølse | 800 g | |
Sellerirot | 500 g | |
Poteter | 300 g | |
Kremfløte | 2 dl | |
Hvit pepper | ||
Muskat | ||
Salt | ||
Gulrøtter | 4 stk | |
Mandler | 1 dl | |
Smør | 20 g | |
Klementiner | 2 stk | |
Persille | ||
Salt & Pepper | ||
Sylteagurk | 1 glass | |
Grov sennep | 1 dl | |
Timian |
Selleri |
Melkeprotein inkl laktose |
Nøtter |
Sennep |
Se flere oppskrifter
Juleplanke med roastbiff, skinkestek og medisterkaker
Dette er perfekt til en førjulslunsj eller i romjulsdagene.
Lutefisk med klassisk tilbehør
Lutefisk med hvitsaus, sennep kokte poteter og ertekrem toppet med persille.
Ribberull på landbrød med fikenmarmelade
Landbrød med norsk ribberull, fikenmarmelade, blå druer og fiken. Supergodt i jula!
Bøkerøkt skinke med fennikelsalat
Bøkerøkt norsk skinke med fennikelsalat med dill og klementin, godt brød og safranaioli.