Go to main content
Julepølse med potetmos og grønnsaker

En litt annerledes måte å spise julepølser, med selleri- og potetmos, sylteagurk, grov sennep, pannestekt gulrot med mandler og persille.

The current vote is 4 stars out of 5.
(1)
Julepølse med potetmos og grønnsaker
45 minutter
Middels
4 personer

Fremgangsmåte

1 Slik gjør du

Skrell sellerirot og potet, del de opp i mindre biter og kok i litt saltet vann til de er myke.

Hell av vannet å ha i kremfløte. Mos det sammen til en grov stappe. Smak til med hvit pepper, muskat og salt.

2 Stek pølsen

Stek pølsen i litt smør i en panne til den får en gylden farge på alle sider. Etterstek i ovnen i ca. 10 min.

3 stek gulrøtter og mandler

Skrell gulrøtter og skjær dem i tynne skiver, litt på skrå. Stek de i litt smør i en panne i ca. 5 min sammen med mandler. Press over klementinsaft mot slutten og kok inn væsken. Ha over finhakket persille før servering.

4 Server

Server pølsa med mos, gulrøtter, sylteagurk, litt frisk klementin og sennep.

God jul, fra den norske bonden!

7y3nxpyluu

Julepølse Kokt 400g Enh

NYT

Du trenger
Julepølse 800 g
Sellerirot 500 g
Poteter 300 g
Kremfløte 2 dl
Hvit pepper
Muskat
Salt
Gulrøtter 4 stk
Mandler 1 dl
Smør 20 g
Klementiner 2 stk
Persille
Salt & Pepper
Sylteagurk 1 glass
Grov sennep 1 dl
Timian

Selleri
Melkeprotein inkl laktose
Nøtter
Sennep

Se flere oppskrifter

Ribbe no028061
Rating of this product is 4.73 out of 5.

Hel ribbe med deilig tilbehør

Vi garanterer ribbe med sprø svor og saftig kjøtt!

Roastbiff bokerokt skinke og medisterkaker
Rating of this product is 4.67 out of 5.

Juleplanke med roastbiff, skinkestek og medisterkaker

Dette er perfekt til en førjulslunsj eller i romjulsdagene.

Lutefisk med klassisk tilbehør
Rating of this product is 4.5 out of 5.

Lutefisk med klassisk tilbehør

Lutefisk med hvitsaus, sennep kokte poteter og ertekrem toppet med persille.

Ribberull på landbrød med fikenmarmelade

Ribberull på landbrød med fikenmarmelade

Landbrød med norsk ribberull, fikenmarmelade, blå druer og fiken. Supergodt i jula!

Skinke
Rating of this product is 5 out of 5.

Bøkerøkt skinke med fennikelsalat

Bøkerøkt norsk skinke med fennikelsalat med dill og klementin, godt brød og safranaioli.