Julepølse med potetmos og grønnsaker

45 min Middels 4 pers.

En litt annerledes måte å spise julepølser, med selleri- og potetmos, sylteagurk, grov sennep, pannestekt gulrot med mandler og persille.

Fremgangsmåte

1

Slik gjør du

Skrell sellerirot og potet, del de opp i mindre biter og kok i litt saltet vann til de er myke.

Hell av vannet å ha i kremfløte. Mos det sammen til en grov stappe. Smak til med hvit pepper, muskat og salt.

2

Stek pølsen

Stek pølsen i litt smør i en panne til den får en gylden farge på alle sider. Etterstek i ovnen i ca. 10 min.

3

Skrell gulrøtter og skjær dem i tynne skiver, litt på skrå. Stek de i litt smør i en panne i ca. 5 min sammen med mandler. Press over klementinsaft mot slutten og kok inn væsken. Ha over finhakket persille før servering.

4

Server

Server pølsa med mos, gulrøtter, sylteagurk, litt frisk klementin og sennep.

God jul, fra den norske bonden!