Go to main content
Halv julesylte

Norsk julesylte er supergodt og ganske enkelt å servere! Prøv 1/2 sylte på fjøl med syret rødløk, pannestekte epler, knekkebrød og rødbetssalat.

The current vote is 5 stars out of 5.
(4)
Halv Sylte
20 minutter
Middels
4 personer

Fremgangsmåte

1 Slik gjør du

Begynn med løken. Del den opp i tynne båter eller ringer. Kok opp vann, eddik og sukker. Ha i krydder og sett til sides.

Ha i løken og la den trekke i ca. 20 min. Dette kan godt lages dagen før og settes kaldt. Hell av laken før servering.

2 Stek eple i pannen

Del eplene i båter. Ha dem i en stekepanne sammen med smør og hasselnøtter. Surr dem myke i panna. Før servering har du over litt honning.

3 Pynt og server

Ha nellikspiker i sylta og server den i skiver sammen med knekkebrød, rødbetssalat, løk og varme epler.

Vel bekomme, fra den norske bonden!

Du trenger
Gilde halv julesylte 1 stk (350g)
Nellikspiker mengde etter ønske
Kvister med rosmarin mengde etter ønske
Syltet rødløk
Rødløk 2 stk
Vann 1 dl
Eddik 0,5 dl
Hvitt sukker 0,5 dl
Stjerneanis 2 stk
Nellikspiker 3 stk
Hele pepperkorn 5 stk
Resten av tilbehør
Epler 2 stk
Smør 20 g
Hasselnøtter 1 dl
Honning 1 - 2 ss
Rødbetsalat 2 dl
Grovt knekkebrød mengde etter ønske

Melkeprotein inkl laktose
Nøtter
Egg
Sennep
Gluten

Se flere oppskrifter

Ribbe no028061
Rating of this product is 4.73 out of 5.

Hel ribbe med deilig tilbehør

Vi garanterer ribbe med sprø svor og saftig kjøtt!

Roastbiff bokerokt skinke og medisterkaker
Rating of this product is 4.67 out of 5.

Juleplanke med roastbiff, skinkestek og medisterkaker

Dette er perfekt til en førjulslunsj eller i romjulsdagene.

Lutefisk med klassisk tilbehør
Rating of this product is 4.5 out of 5.

Lutefisk med klassisk tilbehør

Lutefisk med hvitsaus, sennep kokte poteter og ertekrem toppet med persille.

Ribberull på landbrød med fikenmarmelade

Ribberull på landbrød med fikenmarmelade

Landbrød med norsk ribberull, fikenmarmelade, blå druer og fiken. Supergodt i jula!

Skinke
Rating of this product is 5 out of 5.

Bøkerøkt skinke med fennikelsalat

Bøkerøkt norsk skinke med fennikelsalat med dill og klementin, godt brød og safranaioli.