Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Begynn med løken. Del den opp i tynne båter eller ringer. Kok opp vann, eddik og sukker. Ha i krydder og sett til sides.
Ha i løken og la den trekke i ca. 20 min. Dette kan godt lages dagen før og settes kaldt. Hell av laken før servering.
2 Stek eple i pannen
Del eplene i båter. Ha dem i en stekepanne sammen med smør og hasselnøtter. Surr dem myke i panna. Før servering har du over litt honning.
3 Pynt og server
Ha nellikspiker i sylta og server den i skiver sammen med knekkebrød, rødbetssalat, løk og varme epler.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
Du trenger | ||
---|---|---|
Gilde halv julesylte | 1 stk (350g) | |
Nellikspiker | mengde etter ønske | |
Kvister med rosmarin | mengde etter ønske | |
Syltet rødløk | ||
Rødløk | 2 stk | |
Vann | 1 dl | |
Eddik | 0,5 dl | |
Hvitt sukker | 0,5 dl | |
Stjerneanis | 2 stk | |
Nellikspiker | 3 stk | |
Hele pepperkorn | 5 stk | |
Resten av tilbehør | ||
Epler | 2 stk | |
Smør | 20 g | |
Hasselnøtter | 1 dl | |
Honning | 1 - 2 ss | |
Rødbetsalat | 2 dl | |
Grovt knekkebrød | mengde etter ønske |
Melkeprotein inkl laktose |
Nøtter |
Egg |
Sennep |
Gluten |
Se flere oppskrifter
Juleplanke med roastbiff, skinkestek og medisterkaker
Dette er perfekt til en førjulslunsj eller i romjulsdagene.
Lutefisk med klassisk tilbehør
Lutefisk med hvitsaus, sennep kokte poteter og ertekrem toppet med persille.
Ribberull på landbrød med fikenmarmelade
Landbrød med norsk ribberull, fikenmarmelade, blå druer og fiken. Supergodt i jula!
Bøkerøkt skinke med fennikelsalat
Bøkerøkt norsk skinke med fennikelsalat med dill og klementin, godt brød og safranaioli.