Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Begynn med løken. Del den opp i tynne båter eller ringer. Kok opp vann, eddik og sukker. Ha i krydder og sett til sides.
Ha i løken og la den trekke i ca. 20 min. Dette kan godt lages dagen før og settes kaldt. Hell av laken før servering.
2 Stek eple i pannen
Del eplene i båter. Ha dem i en stekepanne sammen med smør og hasselnøtter. Surr dem myke i panna. Før servering har du over litt honning.
3 Pynt og server
Ha nellikspiker i sylta og server den i skiver sammen med knekkebrød, rødbetssalat, løk og varme epler.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
| Du trenger | ||
|---|---|---|
| Gilde halv julesylte | 1 stk (350g) | |
| Nellikspiker | mengde etter ønske | |
| Kvister med rosmarin | mengde etter ønske | |
| Syltet rødløk | ||
| Rødløk | 2 stk | |
| Vann | 1 dl | |
| Eddik | 0,5 dl | |
| Hvitt sukker | 0,5 dl | |
| Stjerneanis | 2 stk | |
| Nellikspiker | 3 stk | |
| Hele pepperkorn | 5 stk | |
| Resten av tilbehør | ||
| Epler | 2 stk | |
| Smør | 20 g | |
| Hasselnøtter | 1 dl | |
| Honning | 1 - 2 ss | |
| Rødbetsalat | 2 dl | |
| Grovt knekkebrød | mengde etter ønske | |
| Melkeprotein inkl laktose |
| Nøtter |
| Egg |
| Sennep |
| Gluten |
Se flere oppskrifter
Juleplanke med roastbiff, skinkestek og medisterkaker
Dette er perfekt til en førjulslunsj eller i romjulsdagene.
Lutefisk med klassisk tilbehør
Lutefisk med hvitsaus, sennep kokte poteter og ertekrem toppet med persille.
Ribberull på landbrød med fikenmarmelade
Landbrød med norsk ribberull, fikenmarmelade, blå druer og fiken. Supergodt i jula!
Bøkerøkt skinke med fennikelsalat
Bøkerøkt norsk skinke med fennikelsalat med dill og klementin, godt brød og safranaioli.