Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Grovhakk mandler og tørrist de i stekepanne. Kok poteter og kutt av endene på rosenkålen. Ta av de ytterste bladene og behold de. Forvell selve rosenkålen i vann til den blir litt myk.
Hell av vannet på poteter og rosenkål og surr de sammen i stekepanne med smør og 2 knuste fedd hvitløk for ekstra smak. Legg i båter av eple og la de steke med. Vend inn rosenkålbladene til slutt.
2 Bland rømme og stek medisterkaker
Bland rømme med appelsinsaft og raspet skall og rør inn litt hakket basilikum.
Stek medisterkakene og fordel de på et stort fat sammen med den lune potetsalaten.
3 Topping
Topp med mandler og basilikum!
Medisterkaker 400g
Du trenger | ||
---|---|---|
Medisterkaker | 1 pakke (400g) | |
Smør eller olje til steking | til steking | |
Små poteter | 16 stk | |
Rosenkål | 1 pk | |
Hvitløksfedd | 2 stk | |
Røde epler | 2 stk | |
Mandler | 100 g | |
Appelsin | 1 stk | |
Lett Rømme | 200 g | |
Basilikum | 1 neve |
Soya |
Melkeprotein inkl laktose |
Nøtter |
Se flere oppskrifter
Juleplanke med roastbiff, skinkestek og medisterkaker
Dette er perfekt til en førjulslunsj eller i romjulsdagene.
Lutefisk med klassisk tilbehør
Lutefisk med hvitsaus, sennep kokte poteter og ertekrem toppet med persille.
Ribberull på landbrød med fikenmarmelade
Landbrød med norsk ribberull, fikenmarmelade, blå druer og fiken. Supergodt i jula!
Bøkerøkt skinke med fennikelsalat
Bøkerøkt norsk skinke med fennikelsalat med dill og klementin, godt brød og safranaioli.