Hjemmelaget hamburger med BBQ-dressing

30m Lett 4 pers.

Gilde burger bbq 16 9

Dette er en ekte BBQ-burger! Her viser vi deg hvordan du lager, steker og setter sammen en helt hjemmelaget hamburger. Med bare norsk kjøtt selvfølgelig!

Fremgangsmåte

1

Begynn med å lage hamburgeren

En hjemmelaget hamburger begynner med kjøttdeig. Åpne pakken og legg deigen i en bolle. Knus hvitløksfedd i en presse og krydre med salt og pepper. Bland alt sammen med hendene til hvitløk, salt og pepper er godt fordelt i deigen. Del så opp blandingen i 4 burgere. Pass på at burgerne ikke blir for tykke i og med at de "Puffer seg" litt opp under steking. For å sørge for at burgeren ikke krumme seg under steking kan du også lage en liten grop med tommelen din i midten av burgeren.

2

Kutt grønnsaker og stek bacon

Kutt tomater og løk i tynne skiver og stek bacon.

3

Stek burgerne

Må hamburger gjennomstekes?

Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier.

Grill eller stek burgerne på middels til sterk varme i 4-5 minutter på hver side til burgeren er gjennomstekt. Legg osten på og la den smelte. La burgeren hvile i fem minutter før servering.

4

Monter hamburgeren i denne rekkefølgen

  • Bunnen av burgerbrødet
  • Majones (på topp og bunnlokk)
  • BBQ dressing
  • Frisk spinat
  • Tomater
  • Skivet løk
  • Burger med smeltet cheddarost
  • Sprøstekt løk
  • Jalapenos
  • Bacon
  • Lokket av burgerbrødet

Det eneste som gjenstår er å nyte den helt hjemmelagde BBQ burgeren. Vel bekomme, fra den norske bonden!