Entrecôte med reddiktartar i radicchioskål med reddiker og skjørost.
Fremgangsmåte
1
Slik gjør du
Begynn med å bake tre av rødbetene i ovnen i 3 timer på 145 grader sammen med 6 fedd hvitløk.
2
Tilbered rødbetene til en tartar
Når rødbetene i ovnen er ferdig skreller du de andre tre rødbetene og rasper de grovt med rivgjern. Press ut saften og ha over litt limesaft. Kjør de bakte rødbetene og hvitløkene i en kjøkkenmaskin og bland inn de revne rødbetene. Vend inn finhakket eple og sjalottløk. Smak til med god olivenolje og salt og pepper.
3
dander salaten
Del reddikene i tynne skiver og legg de i isvann. Lag skåler av raddichiosalaten og fyll med rødbettartaren, reddiker, reddikspirer salt og pepper og topp med skjørost. Du kan også bruke fetaost.
4
Grill kjøttet
Grill eller stek kjøttet og server med rødbettartar og røkt skjørost.
Tips! Ha skjørosten i en skål og røyk den på grilllen med lokket på. Bruk røykespon, gjerne fra or, i ca 15 min. Ønsker du en litt mer flytende masse kan du blande osten med yoghurt før du røyker den.