Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Begynn med å bake tre av rødbetene i ovnen i 3 timer på 145 grader sammen med 6 fedd hvitløk.
2 Tilbered rødbetene til en tartar
Når rødbetene i ovnen er ferdig skreller du de andre tre rødbetene og rasper de grovt med rivgjern. Press ut saften og ha over litt limesaft. Kjør de bakte rødbetene og hvitløkene i en kjøkkenmaskin og bland inn de revne rødbetene. Vend inn finhakket eple og sjalottløk. Smak til med god olivenolje og salt og pepper.
3 dander salaten
Del reddikene i tynne skiver og legg de i isvann. Lag skåler av raddichiosalaten og fyll med rødbettartaren, reddiker, reddikspirer salt og pepper og topp med skjørost. Du kan også bruke fetaost.
4 Grill kjøttet
Grill eller stek kjøttet og server med rødbettartar og røkt skjørost.
TIPS!
Tips! Ha skjørosten i en skål og røyk den på grilllen med lokket på. Bruk røykespon, gjerne fra or, i ca 15 min. Ønsker du en litt mer flytende masse kan du blande osten med yoghurt før du røyker den.
Du trenger | ||
---|---|---|
Entrecote | 800 g ca. 4 stk á 200g | |
Rødbeter | 6 stk | |
Hvitløksfedd | 6 stk | |
Eple | 1 stk | |
Sjalottløk | 1 stk | |
Lime | 1 stk | |
Radicchio rosso | 1 Lite hode | |
Reddiker | 1 bunt | |
Reddikspirer | 1 pk | |
Salt & Pepper | ||
Skjørost | 1 pk |
Se flere oppskrifter
Entrecôte med asparges, honningrillet løk og salat
Entrecôte er kokkenes favorittbiff! Mør og saftig med god marmorering. Her får du tips om hvordan entrecôte grilles, og hvilket tilbehør du bør velge. Husk å la entrecôten hvile i ca. 10 minutter, så…