Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Ha småløk i en ildfast form sammen med god olivenolje og bak de møre i ovnen på 200 grader i ca 20 min.
2 Lag ramsløksmør
Lag sitrus- og ramsløksmør ved å blande finhakket sitronkjøtt, raspet skall fra sitron og lime og smør sammen med ramsløkspuré eller finhakket fersk ramsløk. Ha alt i en kjøkkenmaskin eller rør det sammen for hand hvis du ønsker det grovere.
3 Grill nykål
Del nykålen i to og forvell den lett i saltet vann. Legg den på glovarm grill et par minutter.
4 Grill eller stek biffen
Grill eller stek kjøttet og server med grillet nykål, purre og ovnsbakt småløk topp med ramsløksmør og nyt smaken av Norge!
TIPS!
Tips! Trenger du råd til hvordan du får biffen perfekt stekt? Sjekk denne guiden!
Du trenger | ||
---|---|---|
Gilde pepperbiff | 800 gn ca. 4 stk á 200g | |
Nykål | 2 stk | |
Sitron | 1 stk (zest) | |
Lime | 1 stk (zest) | |
Sitron | 0,5 stk (kjøttet) | |
Ramsløkpuré | 3 ss | |
Smør | 150 g | |
Gul løk | 200 g | |
Olivenolje | ||
Salt & Pepper |
Melkeprotein inkl laktose |
Se flere oppskrifter
Entrecôte med asparges, honningrillet løk og salat
Entrecôte er kokkenes favorittbiff! Mør og saftig med god marmorering. Her får du tips om hvordan entrecôte grilles, og hvilket tilbehør du bør velge. Husk å la entrecôten hvile i ca. 10 minutter, så…