Go to main content
Grillet landbrød med chevrekrem, fiken og røkt julepølse

Fysen på en kveldsnack? Kikk i kjøleskapet å finn frem rester av røkt julepølse, litt kremost en søt frukt, litt timian eller rosmarin og vips så er du reddet. Her er en variant med chevre. Tips: Er det noen av ingrediensene du ikke liker er en vanlig kremost, pære eller eple også godt til.

The current vote is 5 stars out of 5.
(1)
Landbrod med julepolse chevrekrem og fiken
30 minutter
Lett
4 personer

Fremgangsmåte

1 Slik gjør du

Legg 4 skiver landbrød på et stekebrett med bakepapir og bland chevre og crème fraîche til en myk konsistens.

2 Smør skivene og topp

Smør skivene med dette og topp med delte fiken og røkte julepølser i skiver.

3 Sett i ovnen

Stek i ca. 5 min under grill, eller til lett gyldne og topp med honning, urter og pannestekte hakkede mandler som steker i tørr panne i noen minutter.

TIPS!

Tips! Du kan bruke ribbe, pinnekjøtt, medisterkake og pølser til denne retten også. Søtt og salt er alltid en vinner!

Du trenger
Røkt julepølse 400 g
Landbrød 4 skiver
Chevre 0,5 stk
Crème fraîche 2 ss
Fiken 8 stk
Honning 2 ts
Timian 2 stilker
Rosmarin
Mandler 1 neve

Gluten
Melkeprotein inkl laktose
Nøtter

Se flere juleoppskrifter

Hjemmelaget rødkål

Hjemmelaget rødkål

Hjemmelaget rødkål er enkelt og vil imponere gjestene dine! Passer perfekt til ribbe, kalkun og annen julemat.

Ribbe no028061
Rating of this product is 4.73 out of 5.

Hel ribbe med deilig tilbehør

Vi garanterer ribbe med sprø svor og saftig kjøtt!

Roastbiff bokerokt skinke og medisterkaker
Rating of this product is 4.67 out of 5.

Juleplanke med roastbiff, skinkestek og medisterkaker

Dette er perfekt til en førjulslunsj eller i romjulsdagene.

Pinnekjøtt
Rating of this product is 4.33 out of 5.

Pinnekjøtt med kålrabistappe og poteter

Pinnekjøtt med godt tilbehør er den vanligste julematen på Vestlandet, og har lange tradisjoner i julen. Dette er en oppskrift på klassisk pinnekjøtt med vossakorv og kålrabistappe. Vi hjelper deg med…

Pinnekjott med jordskokk og potetgrateng no025675

Pinnekjøtt med jordskokk- og potetgrateng

Selv om denne retten tar 3 timer å lage er det bare ca. 35 minutter med forberedelser. Beregn alltid 500g pinnekjøtt per person.