Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Legg 4 skiver landbrød på et stekebrett med bakepapir og bland chevre og crème fraîche til en myk konsistens.
2 Smør skivene og topp
Smør skivene med dette og topp med delte fiken og røkte julepølser i skiver.
3 Sett i ovnen
Stek i ca. 5 min under grill, eller til lett gyldne og topp med honning, urter og pannestekte hakkede mandler som steker i tørr panne i noen minutter.
TIPS!
Tips! Du kan bruke ribbe, pinnekjøtt, medisterkake og pølser til denne retten også. Søtt og salt er alltid en vinner!
Du trenger | ||
---|---|---|
Røkt julepølse | 400 g | |
Landbrød | 4 skiver | |
Chevre | 0,5 stk | |
Crème fraîche | 2 ss | |
Fiken | 8 stk | |
Honning | 2 ts | |
Timian | 2 stilker | |
Rosmarin | ||
Mandler | 1 neve |
Gluten |
Melkeprotein inkl laktose |
Nøtter |
Se flere juleoppskrifter
Hjemmelaget rødkål
Hjemmelaget rødkål er enkelt og vil imponere gjestene dine! Passer perfekt til ribbe, kalkun og annen julemat.
Juleplanke med roastbiff, skinkestek og medisterkaker
Dette er perfekt til en førjulslunsj eller i romjulsdagene.
Pinnekjøtt med kålrabistappe og poteter
Pinnekjøtt med godt tilbehør er den vanligste julematen på Vestlandet, og har lange tradisjoner i julen. Dette er en oppskrift på klassisk pinnekjøtt med vossakorv og kålrabistappe. Vi hjelper deg med…
Pinnekjøtt med jordskokk- og potetgrateng
Selv om denne retten tar 3 timer å lage er det bare ca. 35 minutter med forberedelser. Beregn alltid 500g pinnekjøtt per person.