Dette meksikanske smørbrødet er utviklet i samarbeid med det norske kokkelandslaget med våre beste kjøtboller noensinne!
Fremgangsmåte
1
Slik gjør du
Dette kan sløyfes hvis du kjøper ferdig i butikken.
Kutt Jalapeno i tynne skiver og legg i et rent glass med lokk.
Kok opp hvitvinseddik, vann og sukker og hell den varme laken over skivene med jalapeno, og skru på lokket. La det stå ute til romtemperatur minimum 1 time.
Syltet rødløk
Kutt Rødløken tynt og legg i et glass med lokk. Kok opp hvitvinseddik, vann og sukker.
Hell varm lake over rødløken, og skru på lokket. La det stå ute til romtemperatur i minimum 1 time.
Sterk syrlig dressing
Bland rømme, koriander, grønn tabasco, lime zest og salt sammen til en deilig dressing.
2
Lag kjøttboller i tomatsaus
Begynn med å lage kjøttboller i tomatsaus.
Start med å kutt hvitløk tynt og fres med olje I en kjele. Når hvitløken begynner å dra farge har du i hermetiske tomater og krydderblandingen.
La det små koke på lav temperatur i 10 minutter. Kjør dermed opp tomatsausen med en stavmikser. Ha i kjøttbollene og la trekke i tomatsausen i 10 minutter for å bli gjennomvarme.
3
Gratiner sandwichen i ovnen
Sett ovnen på 200 grader over/under varme. Åpne sandwich litt og toast i 5-8 minutter.
Ha rømmedressing i bunn, legg 5 stk kjøttboller i tomatsaus i sandwichen og topp med montrey jack og jarlsberg. Toast i ovnen 5 minutter til.
Ha over enda mer rømmedressing og topp videre med syltet rødløk, syltet jalapeno og koriander.
Vel bekomme, fra den norske bonden, og det norske kokkelandslaget!