Meksikansk sandwich med kjøttboller

35m Vanskelig 10 pers.

Dette meksikanske smørbrødet er utviklet i samarbeid med det norske kokkelandslaget med våre beste kjøtboller noensinne!

Fremgangsmåte

1

Slik gjør du

Dette kan sløyfes hvis du kjøper ferdig i butikken.

Kutt Jalapeno i tynne skiver og legg i et rent glass med lokk.

Kok opp hvitvinseddik, vann og sukker og hell den varme laken over skivene med jalapeno, og skru på lokket. La det stå ute til romtemperatur minimum 1 time.

Syltet rødløk

Kutt Rødløken tynt og legg i et glass med lokk. Kok opp hvitvinseddik, vann og sukker.

Hell varm lake over rødløken, og skru på lokket. La det stå ute til romtemperatur i minimum 1 time.

Sterk syrlig dressing

Bland rømme, koriander, grønn tabasco, lime zest og salt sammen til en deilig dressing.

2

Lag kjøttboller i tomatsaus

Begynn med å lage kjøttboller i tomatsaus.

Start med å kutt hvitløk tynt og fres med olje I en kjele. Når hvitløken begynner å dra farge har du i hermetiske tomater og krydderblandingen.

La det små koke på lav temperatur i 10 minutter. Kjør dermed opp tomatsausen med en stavmikser. Ha i kjøttbollene og la trekke i tomatsausen i 10 minutter for å bli gjennomvarme.

3

Gratiner sandwichen i ovnen

Sett ovnen på 200 grader over/under varme. Åpne sandwich litt og toast i 5-8 minutter.

Ha rømmedressing i bunn, legg 5 stk kjøttboller i tomatsaus i sandwichen og topp med montrey jack og jarlsberg. Toast i ovnen 5 minutter til.

Ha over enda mer rømmedressing og topp videre med syltet rødløk, syltet jalapeno og koriander.

Vel bekomme, fra den norske bonden, og det norske kokkelandslaget!