Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Begynn med å vanne ut pinnekjøttet i 12-30 timer i en kjele. Hvis du ønsker mindre salt pinnekjøtt kan du bytte ut vann 2 ganger i løpet av liggetiden.
2 Damp pinnekjøtter
Legg pinner eller rist i bunn av kjelen og hell på øl til rett under risten/pinnene
Damp pinnekjøttet under lokk i ca. 3. timer eller til kjøttet løsner fra benet.
3 Lag søtpotetmos
Skrell og del søtpotet i biter. Kok de møre i saltet vann og lag en god stappe av det. Smelt smør i en panne og ha i hakket hvitløk.
Hell dette i stappen sammen med sitronsaft, salt og pepper og topp med rosmarin.
4 Lag kålsalat
Finsnitt kål og surr det lett i olje sammen med et knust fedd hvitløk. Del epler i tynne skiver og ha over sitronsaft. Vend sammen kål og epler og topp med sølvløk, salt og pepper og godt med olivenolje.
Bland olivenolje, eddik, dijon og salt og pepper til en god vinegrette.
5 Server
Server Pinnekjøttet med den syrlige salaten, søtpotetstappe og vinegrette. En frisk deilig vri på pinnekjøttretten.
Pinnekjøtt Røkt 1kg
Du trenger | ||
---|---|---|
Gilde Pinnekjøtt | 2 pk (2 kg) | |
Øl | 0,5 - 1 l | |
Søtpotetmos | ||
Søtpotet | 500 g | |
Hvitløksfedd | 2 stk | |
Sitron | 1 stk | |
Salt & Pepper | ||
Smør | 3 ss | |
Kålsalat | ||
Grønnkål | 250 g | |
Hodekål | 0,25 stk | |
Hvitløksfedd | 1 stk | |
Olje | til steking | |
Grønne epler | 2 stk (Granny Smith) | |
Sitron | 1 stk | |
Sølvløk | 1 glass | |
Vinagrette | ||
Olivenolje | 1 dl | |
Eplesidereddik | 2 ss | |
Dijonsennep | 1 ss | |
Salt & Pepper | ||
Kvister med rosmarin | 3 stk |
Gluten |
Melkeprotein inkl laktose |
Sennep |
Se flere oppskrifter
Medisterkaker med lun julesalat
Lun salat med småpoteter, og rosenkålblader, epler, mandler, appelsin og basilikumrømme.
Spyd med julesylte
Små spyd med edamer og skivet sylte. Tranbærsyltetøy, sennep- og philadelphiakrem. Pære, fiken, pepperkaker og julekake. En skikkelig fjøl med juletapas.
Julepølse med potetmos og grønnsaker
En litt annerledes måte å spise julepølser, med selleri- og potetmos, sylteagurk, grov sennep, pannestekt gulrot med mandler og persille.
Julesylte med eple, kapers og bacon
En litt annerledes måte å spise julesylte på. Salat, eple, bacon og kapers, serveres på ristet landbrød.
Halv julesylte
Norsk julesylte er supergodt og ganske enkelt å servere! Prøv 1/2 sylte på fjøl med syret rødløk, pannestekte epler, knekkebrød og rødbetssalat.