Go to main content
Øldampet pinnekjøtt

Norsk pinnekjøtt dampet i øl med søtpotetmos toppet med rosmarin. Det søte og salte i perfekt harmoni. Wow dette er digg!

The current vote is 3 stars out of 5.
(9)
Øldampet Pinnekjott
200 minutter
Middels
4-6 personer

Fremgangsmåte

1 Slik gjør du

Begynn med å vanne ut pinnekjøttet i 12-30 timer i en kjele. Hvis du ønsker mindre salt pinnekjøtt kan du bytte ut vann 2 ganger i løpet av liggetiden.

2 Damp pinnekjøtter

Legg pinner eller rist i bunn av kjelen og hell på øl til rett under risten/pinnene

Damp pinnekjøttet under lokk i ca. 3. timer eller til kjøttet løsner fra benet.

3 Lag søtpotetmos

Skrell og del søtpotet i biter. Kok de møre i saltet vann og lag en god stappe av det. Smelt smør i en panne og ha i hakket hvitløk.

Hell dette i stappen sammen med sitronsaft, salt og pepper og topp med rosmarin.

4 Lag kålsalat

Finsnitt kål og surr det lett i olje sammen med et knust fedd hvitløk. Del epler i tynne skiver og ha over sitronsaft. Vend sammen kål og epler og topp med sølvløk, salt og pepper og godt med olivenolje.

Bland olivenolje, eddik, dijon og salt og pepper til en god vinegrette.

5 Server

Server Pinnekjøttet med den syrlige salaten, søtpotetstappe og vinegrette. En frisk deilig vri på pinnekjøttretten.

K6qb335tkz

Pinnekjøtt Røkt 1kg

NYT

Du trenger
Gilde Pinnekjøtt 2 pk (2 kg)
Øl 0,5 - 1 l
Søtpotetmos
Søtpotet 500 g
Hvitløksfedd 2 stk
Sitron 1 stk
Salt & Pepper
Smør 3 ss
Kålsalat
Grønnkål 250 g
Hodekål 0,25 stk
Hvitløksfedd 1 stk
Olje til steking
Grønne epler 2 stk (Granny Smith)
Sitron 1 stk
Sølvløk 1 glass
Vinagrette
Olivenolje 1 dl
Eplesidereddik 2 ss
Dijonsennep 1 ss
Salt & Pepper
Kvister med rosmarin 3 stk

Gluten
Melkeprotein inkl laktose
Sennep

Se flere oppskrifter

Medisterkaker
Rating of this product is 3.5 out of 5.

Medisterkaker med lun julesalat

Lun salat med småpoteter, og rosenkålblader, epler, mandler, appelsin og basilikumrømme.

Spyd med julesylte
Rating of this product is 5 out of 5.

Spyd med julesylte

Små spyd med edamer og skivet sylte. Tranbærsyltetøy, sennep- og philadelphiakrem. Pære, fiken, pepperkaker og julekake. En skikkelig fjøl med juletapas.

Julepølse med potetmos og grønnsaker
Rating of this product is 4 out of 5.

Julepølse med potetmos og grønnsaker

En litt annerledes måte å spise julepølser, med selleri- og potetmos, sylteagurk, grov sennep, pannestekt gulrot med mandler og persille.

Julesylte med eple, kapers og bacon

Julesylte med eple, kapers og bacon

En litt annerledes måte å spise julesylte på. Salat, eple, bacon og kapers, serveres på ristet landbrød.

Halv Sylte
Rating of this product is 4.5 out of 5.

Halv julesylte

Norsk julesylte er supergodt og ganske enkelt å servere! Prøv 1/2 sylte på fjøl med syret rødløk, pannestekte epler, knekkebrød og rødbetssalat.