Go to main content
Hjemmelaget lammerull

Hjemmelaget lammerull er veldig godt og ikke så vanskelig! I denne oppskriften viser vi deg alt fra krydderblanding til saltlake og koking.

Lammerull oppskrift
150 minutter
Middels
6 personer
The current vote is 0 stars out of 5.
(0)

Fremgangsmåte

1 Lag krydderblanding

Finhakk en løk og bland den med salt, pepper, ingefær og gelatinpulver. Skjær opp kjøttet i strimler og bland i krydderblandingen. 

Lammerull ingredienser

2 Sy lammerullen

Legg blandingen i rulleskinnet og sy rullen med en bomullstråd. Begynn fra den tykkeste enden for å få en fin fasong. Surr rullen godt inn med mer bomullstråd eller legg i nettet som følger med produktet.

Sy lammerull

3 Lag saltlake

Kok opp vann, salt og sukker. Avkjøl til ca. 4 grader før rullen legges oppi. La lammerullen ligge i saltlaken i 8-10 dager. 

Saltlake

4 Trekk rullen i vann

Trekk rullen i vann ved ca. 80 grader i 2 timer. Press ut eventuell overflødig væske før du lar den avkjøle seg.

Etter dette kan den serveres, men ønsker du en mer kompakt/flatere rull kan du legge den i press. La rullen hvile i 15 minutter etter trekking og legg den i en syltepresse. Stram til gradvis – én omdreining hvert 15. minutt – for å unngå at rullen blir tørr. Fortsett til den er 6–7 cm tykk.

Har du ikke syltepresse, kan du legge rullen mellom to skjærebrett og plassere noe tungt (ca. 6 kg, f.eks. en kjele med vann) oppå. Øk vekten/vannet gradvis.

Lammerull oppskrift

Nå har du en skikkelig god, hjemmelaget lammerull! Perfekt å gi i gave eller å servere familien i julen. Vel bekomme, fra den norske bonden.

752q4m3pq8

Lammerullråstoff Fr Pk

NYT

Du trenger
Lammerullråstoff fra Gilde 1 pakke
Krydderblanding
Gul løk 1 stk
Pepper 2 ts
Salt 3 ss
Malt ingefær 1 ts
Gelatinpulver 1 pakke
Saltlake
Vann 5 liter
Salt 1,5 kg
Hvitt sukker 2 dl

Oppskrifter med lammerull og annen julemat

Lammerull-Julegildet-2019.jpg

Lammerull anrettet på toast

Dette er forretten sauebonden Jan Erik fra Sørreisa lager i serien "Julegilde" som du kan se på Gildes Youtube-kanal i desember.

Spyd med julesylte
Rating of this product is 5 out of 5.

Spyd med julesylte

Små spyd med edamer og skivet sylte. Tranbærsyltetøy, sennep- og philadelphiakrem. Pære, fiken, pepperkaker og julekake. En skikkelig fjøl med juletapas.

Sylte på vaffel med rødbetsalat

Sylte på vaffel med rødbetsalat

Denne oppskriften er laget av "sultne gutter" i samarbeid med Gilde.

Ribberull pa delte lussekatter

Ribberull på lussekatter

Delte lussekatter smurt med ribberull, philidelphiapost og appelsinmarmelade.

Ribberull på landbrød med fikenmarmelade

Ribberull på landbrød med fikenmarmelade

Landbrød med norsk ribberull, fikenmarmelade, blå druer og fiken. Supergodt i jula!