Slik helsteker du lammelår

3t 15m Lett 6 pers.

Ett mørt og saftig lammelår er nydelig mat til påske og høstsesongen. Steketid, langtidssteking, steketemperatur og kjernetemperatur er avgjørende for å få det perfekte resultatet. I denne guiden viser vi steg for steg hvordan du tilbereder og steker lammelår.

Fremgangsmåte

1

Begynn med å krydre lammelåret

Lammelår steg

Gni lammelåret godt inn med salt og pepper. Del hvitløk i tynne båter. Skjær lommer i steken med en kniv, og stikk inn hvitløksbåter og kvaster av rosmarin.

2

Sett lammelåret i ovn i 2-3 timer

Lammelår steg 2

Stek på 125° C i 2-3 timer. Når steketermometeret viser 58° C er steken rosa - ved 70° C er den gjennomstekt.

3

La lammelåret hvile i 15 min

Lammelår steg 3

La steken hvile minst et kvarter før den skjæres opp. Pakk den gjerne inn i folie, men husk at kjernetemperaturen vil fortsette å stige et par tre grader.

4

Skjær opp låret i flotte skiver

Lammelår steg 4

Skjær opp låret i fine skiver og server med ønsket tilbehør.

Vel bekomme, fra den norske bonden!

Kjøp lammelår på nett