Instruksjons oppskrift
Slik helsteker du lammelår
ca. 180 min Lett 6 porsjoner
Lammelår er nydelig påske- og høst-mat. I denne guiden viser vi steg for steg hvordan du tilbereder og steker et helt lammelår.
Fremgangsmåte
1
Begynn med å krydre lammelåret

Gni lammelåret godt inn med salt og pepper. Del hvitløk i tynne båter, stikk lommer i steken med en kniv og stikk inn hvitløksbåter og kvaster av rosmarin.
2
Sett lammelåret i ovn i 2-3 timer

Stek på 125° C i 2-3 timer. Når steketermometeret viser 58° C er steken rosa. Ved 70° C er den gjennomstekt.
3
La lammelåret hvile i 15 min

La steken hvile minst et kvarter før den skjæres opp. Pakk den gjerne inn i folie, men husk at kjernetemperaturen vil fortsette å stige et par tre grader.
4
Skjær opp låret i flotte skiver

Skjær opp låret i fine skiver og server med ønsket tilbehør.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
Sjekk våre lammeoppskrifter

Pinnekjøtt med jordskokk- og potetgrateng
Oppskrift
180 min (35 min arbeid) Middels 4 porsjoner

Pinnekjøttpizza med juletopping
Oppskrift
30 min Middels 4 porsjoner

Lammelår i skiver med sommersalat og bringebærsalsa
Oppskrift
35 min Lett 4 porsjoner

Lammecurry med ris og nanbrød
Oppskrift
30 min Lett 2 porsjoner