Ett mørt og saftig lammelår er nydelig mat til påske og høstsesongen. Steketid, langtidssteking, steketemperatur og kjernetemperatur er avgjørende for å få det perfekte resultatet. I denne guiden viser vi steg for steg hvordan du tilbereder og steker lammelår.
Fremgangsmåte
1
Begynn med å krydre lammelåret
Gni lammelåret godt inn med salt og pepper. Del hvitløk i tynne båter. Skjær lommer i steken med en kniv, og stikk inn hvitløksbåter og kvaster av rosmarin.
2
Sett lammelåret i ovn i 2-3 timer
Stek på 125° C i 2-3 timer. Når steketermometeret viser 58° C er steken rosa - ved 70° C er den gjennomstekt.
3
La lammelåret hvile i 15 min
La steken hvile minst et kvarter før den skjæres opp. Pakk den gjerne inn i folie, men husk at kjernetemperaturen vil fortsette å stige et par tre grader.
4
Skjær opp låret i flotte skiver
Skjær opp låret i fine skiver og server med ønsket tilbehør.
Vel bekomme, fra den norske bonden!