Syltet rødkål, ovnsstekte søtpotet-fries, frisk timian og pannestekt grønnkål med hvitløk. Blir det bedre?
Fremgangsmåte
1
Slik gjør du
Ha eddik, sukker og vann i en kjele og legg i kanelstang, stjerneanis og nellikspiker.
Kok opp slik at alt sukkeret løser seg opp. Finsnitt kål og løk og legg det i kjelen. La det stå et par timer hvis du har tid – eller bruk det når resten av retten er ferdig.
NB: Husk at dette er godt tilbehør til mye av julematen så lag en stor batch hvis du vil og ha i kjøleskapet. Godt til medisterkaker, ribbe og som topping på leverpostei.
2
Lag søtpotet-fries
Skrell og del søtpotet i staver. Legg de i en ildfast form og ha over grovhakket hvitløk, saften av sitron, olje, smør salt og pepper og vend godt sammen. Stek det på varmluft på 200 grader i ca 40 min. La de bli godt stekt.
3
Lag blåmuggkrem
Bryt opp blåmuggost i grove biter og vend inn creme fraiche og hakket timian.
4
Stek pølser og grønnkål
Del Gilde julepølser i biter og stek de i smør i stekepanne. Hold de varme –stek så grønnkålen sammen med et par knuste hvitløsfedd i olje et par minutter til kålen faller litt sammen. Salte og pepre.
5
Server
Server pølsene med deilig syltet rødkål og løk, grønnkål, søtpotet-fries og blåmuggostkrem.
Tips!
Dette tilbehøret kan fint brukes til medisterkaker, og juleskinke også.