Julepølse med søtpotet og blåmuggkrem

1t Middels 4 pers.

Julepolser

Syltet rødkål, ovnsstekte søtpotet-fries, frisk timian og pannestekt grønnkål med hvitløk. Blir det bedre?

Fremgangsmåte

1

Slik gjør du

Ha eddik, sukker og vann i en kjele og legg i kanelstang, stjerneanis og nellikspiker.

Kok opp slik at alt sukkeret løser seg opp. Finsnitt kål og løk og legg det i kjelen. La det stå et par timer hvis du har tid – eller bruk det når resten av retten er ferdig.

NB: Husk at dette er godt tilbehør til mye av julematen så lag en stor batch hvis du vil og ha i kjøleskapet. Godt til medisterkaker, ribbe og som topping på leverpostei.

2

Lag søtpotet-fries

Skrell og del søtpotet i staver. Legg de i en ildfast form og ha over grovhakket hvitløk, saften av sitron, olje, smør salt og pepper og vend godt sammen. Stek det på varmluft på 200 grader i ca 40 min. La de bli godt stekt.

3

Lag blåmuggkrem

Bryt opp blåmuggost i grove biter og vend inn creme fraiche og hakket timian.

4

Stek pølser og grønnkål

Del Gilde julepølser i biter og stek de i smør i stekepanne. Hold de varme –stek så grønnkålen sammen med et par knuste hvitløsfedd i olje et par minutter til kålen faller litt sammen. Salte og pepre.

5

Server

Server pølsene med deilig syltet rødkål og løk, grønnkål, søtpotet-fries og blåmuggostkrem.

Tips!

Dette tilbehøret kan fint brukes til medisterkaker, og juleskinke også.