Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Sett ovnen på 180 grader. Ta juleskinken ut av posen. Ta vekk nettet.
2 Mariner skinken
Bland sammen sennep og griljermel til en tykk røre. Fordel sennepsrøren på toppen av juleskinken. Stek skinken i ovnen i ca. 30 min.
3 Ovnsbak kålrot
Skrell kålrot og del den opp i mindre terninger. Legg kålroten i en ildfastform sammen med smør, hvitløk i grove biter, salt og pepper.
Stek i ovnen under juleskinken i ca. 20 min eller til kålroten er myk og litt sprø.
4 Lag rødkålsalat
Bland sammen majones, sennep, estragon, salt og pepper til en dressing. Skjær rødkål i tynne strimler og lag en salat med tyttebær, salatblader, olje salt, pepper og litt appelsinsaft.
Juleskinke røkt på ekte flis 1,1kg
Du trenger | ||
---|---|---|
Gilde juleskinke | 1,5 kg | |
Kålrot | 1 stk | |
Smør | 50 g | |
Hvitløksfedd | 3 stk | |
Salt & Pepper | ||
Sennepsrøre | ||
Dijonsennep | 3 ss | |
Griljermel | 2 ss | |
Rødkålsalat | ||
Tyttebær | 1 dl | |
Rødkål | 200 g | |
Mikset salat | 2 never | |
Olivenolje | ||
Salt & Pepper | ||
Appelsin (saften) | 3 ss | |
Sennepsmajones | ||
Majones | 1,5 dl | |
Dijonsennep | 2 ss | |
Estragon (grovhakket) | 1 ts | |
Salt & Pepper |
Melkeprotein inkl laktose |
Sennep |
Gluten |
Egg |
Se flere oppskrifter
Juleplanke med roastbiff, skinkestek og medisterkaker
Dette er perfekt til en førjulslunsj eller i romjulsdagene.
Lutefisk med klassisk tilbehør
Lutefisk med hvitsaus, sennep kokte poteter og ertekrem toppet med persille.
Ribberull på landbrød med fikenmarmelade
Landbrød med norsk ribberull, fikenmarmelade, blå druer og fiken. Supergodt i jula!
Bøkerøkt skinke med fennikelsalat
Bøkerøkt norsk skinke med fennikelsalat med dill og klementin, godt brød og safranaioli.