Juleskinke med rotgrønnsaker og rødkålsalat

45 min Middels 4 pers.

Norsk juleskinke med sennepsmajones, ovnsbakt kålrot i biter, rødkålsalat med eple og tyttebær.

Fremgangsmåte

1

Slik gjør du

Sett ovnen på 180 grader. Ta juleskinken ut av posen. Ta vekk nettet.

2

Mariner skinken

Bland sammen sennep og griljermel til en tykk røre. Fordel sennepsrøren på toppen av juleskinken. Stek skinken i ovnen i ca. 30 min.

3

Ovnsbak kålrot

Skrell kålrot og del den opp i mindre terninger. Legg kålroten i en ildfastform sammen med smør, hvitløk i grove biter, salt og pepper.

Stek i ovnen under juleskinken i ca. 20 min eller til kålroten er myk og litt sprø.

4

Lag rødkålsalat

Bland sammen majones, sennep, estragon, salt og pepper til en dressing. Skjær rødkål i tynne strimler og lag en salat med tyttebær, salatblader, olje salt, pepper og litt appelsinsaft.