Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Finsnitt rødkål og legg den utover et fat, vend inn spinat, pære i biter og delte fiken.
2 Lag vinaigrette
Bland sammen vinaigretten og ringle den over.
3 Stek medisterkaker
Stek medisterkaker med smør i stekepannen. Del og vend de inn i salaten. Tørk pannen og rist opphakkede valnøtter.
4 Topping
Topp med granateplefrø, timian, panneristede hakkede valnøtter og biter av gorgonzola. Godt med rugbrød eller annet godt julebrød.
God jul, fra den norske bonden!
TIPS!
Tips! Bruk det du har i huset av frukt og grønnsaker. Rosiner, klementiner, epler og andre salater fungerer like godt i en julesalat. Ikke glem de andre nøttene heller. Hakkende hasselnøtter og mandler etter en runde i stekepannen smaker himmelsk som topping på en salat eller rotmos. Julepølse eller ribbe er det bare å kutte i biter å mikse med en smaksrik salat eller ha det i en "pytt i panne". Husk at du kan lage pulled pork av restebitene fra ribben. Det kan du bruke i taco, bowls, som kveldsnacks eller som topping på en grønnsaksrett.
Medisterkaker 400g
Du trenger | ||
---|---|---|
Medisterkaker | 1 pk | |
Rødkål | 0,25 stk | |
Spinat | 1 pose | |
Pære | 1 stk | |
Fiken | 6 stk | |
Granateple | 1 stk | |
Valnøtter | 1 neve | |
Gorgonzola | 100 g | |
Rugbrød | 4 skiver | |
Vinagrette | ||
Olivenolje | 4 ss | |
Dijonsennep | 1 ts | |
Sitron (saften) | 1 stk | |
Timian | etter eget ønske |
Nøtter |
Gluten |
Sennep |
Se flere juleoppskrifter
Hjemmelaget rødkål
Hjemmelaget rødkål er enkelt og vil imponere gjestene dine! Passer perfekt til ribbe, kalkun og annen julemat.
Juleplanke med roastbiff, skinkestek og medisterkaker
Dette er perfekt til en førjulslunsj eller i romjulsdagene.
Pinnekjøtt med kålrabistappe og poteter
Pinnekjøtt med godt tilbehør er den vanligste julematen på Vestlandet, og har lange tradisjoner i julen. Dette er en oppskrift på klassisk pinnekjøtt med vossakorv og kålrabistappe. Vi hjelper deg med…
Pinnekjøtt med jordskokk- og potetgrateng
Selv om denne retten tar 3 timer å lage er det bare ca. 35 minutter med forberedelser. Beregn alltid 500g pinnekjøtt per person.