Det er alltid masse grønnsaker, ost, frukt og restemat igjen etter julemiddagene i romjulen. Og hva er vel bedre enn å få brukt opp det meste i en fyldig salat som metter?
Fremgangsmåte
1
Slik gjør du
Finsnitt rødkål og legg den utover et fat, vend inn spinat, pære i biter og delte fiken.
2
Lag vinaigrette
Bland sammen vinaigretten og ringle den over.
3
Stek medisterkaker
Stek medisterkaker med smør i stekepannen. Del og vend de inn i salaten. Tørk pannen og rist opphakkede valnøtter.
4
Topping
Topp med granateplefrø, timian, panneristede hakkede valnøtter og biter av gorgonzola. Godt med rugbrød eller annet godt julebrød.
God jul, fra den norske bonden!
Tips! Bruk det du har i huset av frukt og grønnsaker. Rosiner, klementiner, epler og andre salater fungerer like godt i en julesalat. Ikke glem de andre nøttene heller. Hakkende hasselnøtter og mandler etter en runde i stekepannen smaker himmelsk som topping på en salat eller rotmos. Julepølse eller ribbe er det bare å kutte i biter å mikse med en smaksrik salat eller ha det i en "pytt i panne". Husk at du kan lage pulled pork av restebitene fra ribben. Det kan du bruke i taco, bowls, som kveldsnacks eller som topping på en grønnsaksrett.