Go to main content
Lun julesalat med medisterkaker

Det er alltid masse grønnsaker, ost, frukt og restemat igjen etter julemiddagene i romjulen. Og hva er vel bedre enn å få brukt opp det meste i en fyldig salat som metter?

The current vote is 0 stars out of 5.
(0)
Lun julesalat med medisterkaker
30 minutter
Lett
4 personer

Fremgangsmåte

1 Slik gjør du

Finsnitt rødkål og legg den utover et fat, vend inn spinat, pære i biter og delte fiken.

2 Lag vinaigrette

Bland sammen vinaigretten og ringle den over.

3 Stek medisterkaker

Stek medisterkaker med smør i stekepannen. Del og vend de inn i salaten. Tørk pannen og rist opphakkede valnøtter.

4 Topping

Topp med granateplefrø, timian, panneristede hakkede valnøtter og biter av gorgonzola. Godt med rugbrød eller annet godt julebrød.

God jul, fra den norske bonden!

TIPS!

Tips! Bruk det du har i huset av frukt og grønnsaker. Rosiner, klementiner, epler og andre salater fungerer like godt i en julesalat. Ikke glem de andre nøttene heller. Hakkende hasselnøtter og mandler etter en runde i stekepannen smaker himmelsk som topping på en salat eller rotmos. Julepølse eller ribbe er det bare å kutte i biter å mikse med en smaksrik salat eller ha det i en "pytt i panne". Husk at du kan lage pulled pork av restebitene fra ribben. Det kan du bruke i taco, bowls, som kveldsnacks eller som topping på en grønnsaksrett.

3h26nsn8v5

Medisterkaker 400g

NYT

Du trenger
Medisterkaker 1 pk
Rødkål 0,25 stk
Spinat 1 pose
Pære 1 stk
Fiken 6 stk
Granateple 1 stk
Valnøtter 1 neve
Gorgonzola 100 g
Rugbrød 4 skiver
Vinagrette
Olivenolje 4 ss
Dijonsennep 1 ts
Sitron (saften) 1 stk
Timian etter eget ønske

Nøtter
Gluten
Sennep

Se flere juleoppskrifter

Hjemmelaget rødkål

Hjemmelaget rødkål

Hjemmelaget rødkål er enkelt og vil imponere gjestene dine! Passer perfekt til ribbe, kalkun og annen julemat.

Ribbe no028061
Rating of this product is 4.73 out of 5.

Hel ribbe med deilig tilbehør

Vi garanterer ribbe med sprø svor og saftig kjøtt!

Roastbiff bokerokt skinke og medisterkaker
Rating of this product is 4.67 out of 5.

Juleplanke med roastbiff, skinkestek og medisterkaker

Dette er perfekt til en førjulslunsj eller i romjulsdagene.

Pinnekjøtt
Rating of this product is 4.5 out of 5.

Pinnekjøtt med kålrabistappe og poteter

Pinnekjøtt med godt tilbehør er den vanligste julematen på Vestlandet, og har lange tradisjoner i julen. Dette er en oppskrift på klassisk pinnekjøtt med vossakorv og kålrabistappe. Vi hjelper deg med…

Pinnekjott med jordskokk og potetgrateng no025675

Pinnekjøtt med jordskokk- og potetgrateng

Selv om denne retten tar 3 timer å lage er det bare ca. 35 minutter med forberedelser. Beregn alltid 500g pinnekjøtt per person.