Oppskrift

Lun julesalat med medisterkaker

Oppskrift

Lun julesalat med medisterkaker

30 min Lett 4 porsjoner

Det er alltid masse grønnsaker, ost, frukt og restemat igjen etter julemiddagene i romjulen. Og hva er vel bedre enn å få brukt opp det meste i en fyldig salat som metter?

Fremgangsmåte

1

Slik gjør du

Finsnitt rødkål å legg den utover et fat, vend inn spinat, pære i biter og delte fiken. Topp med granateplefrø, panneristede hakkede valnøtter og biter av gorgonzola.

2

Bland sammen vinegretten og ringle den over. Stek medisterkaker med smør i stekepannen. Del og vend de inn i salaten.

3

Topp med timian. Godt med rugbrød eller annet godt julebrød .

God jul, fra den norske bonden!

Tips! Bruk det du har i huset av frukt og grønnsaker. Rosiner, klementiner, epler og andre salater fungerer like godt i en julesalat. Ikke glem de andre nøttene heller. Hakkende hasselnøtter og mandler etter en runde i stekepannen smaker himmelsk som topping på en salat eller rotmos. Julepølse eller ribbe er det bare å kutte i biter å mikse med en smaksrik salat eller ha det i en "pytt i panne". Husk at du kan lage pulled pork av restebitene fra ribben. Det kan du bruke i taco, bowls, som kveldsnacks eller som topping på en grønnsaksrett.