Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Skrell potetene og del dem opp i mindre biter. Ha potet og løk i en ildfast form sammen med litt olje, salt og pepper. Stek i ovnen i ca. 30 min.
2 Stek medisterkaker
Varm en panne med litt smør. Grovhakk hvitløken og ha den oppi. Stek medisterkakene sammen med hvitløk og litt rosmarin. Ta medisterkakene ut av pannen og sett til sides, men hold de lune.
3 Lag saus
Ha fløten i pannen og kok opp. Senk varmen og ha i soyasaus og revet brunost. La det smelte å smak til med salt og pepper.
4 Stek grønnkål og rosenkål
Stek grønnkål og delte rosenkål i en varm panne med litt olje og salt til det får farge. Rosenkålen skal bli litt myk. Du kan ev. forkoke rosenkålen litt om den er stor.
5 Server
Server de varme medisterkakene med ovnsbakt potet og rødløk, deilig saus, grønnkål og rosenkål.
Medisterkaker 400g
Du trenger | ||
---|---|---|
Medisterkaker | 800 g (2 pk) | |
Poteter | 600 g | |
Rødløk | 4 stk (små) | |
Hvitløksfedd | 3 stk | |
Nøytral olje | 2 ss | |
Rosmarin | 1 kvast | |
Smør | 1 - 2 ss | |
Kremfløte | 3 dl | |
Soyasaus | 2 - 3 ss | |
Brunost | 30 g | |
Salt & Pepper | ||
Tyttebærsyltetøy | 3 ss | |
Grønnkål | 100 g | |
Rosenkål | 100 g |
Melkeprotein inkl laktose |
Gluten |
Soya |
Se flere oppskrifter
Juleplanke med roastbiff, skinkestek og medisterkaker
Dette er perfekt til en førjulslunsj eller i romjulsdagene.
Lutefisk med klassisk tilbehør
Lutefisk med hvitsaus, sennep kokte poteter og ertekrem toppet med persille.
Ribberull på landbrød med fikenmarmelade
Landbrød med norsk ribberull, fikenmarmelade, blå druer og fiken. Supergodt i jula!
Bøkerøkt skinke med fennikelsalat
Bøkerøkt norsk skinke med fennikelsalat med dill og klementin, godt brød og safranaioli.