Lasagne er en knallgod rett som er populær blant både voksne og barn. Dette er en klassisk lasagne med kjøttdeig og bechamelsaus.
Fremgangsmåte
1
Stek kjøttdeig og løk
Sett ovnen på 200 grader. Finhakk løk og hvitløk. Varm olje i en stekepanne og stek løken sammen med kjøttdeigen til det er gyllent.
2
Lag kjøttsaus og la det småkoke
Ha i urter, tomatpure og tomater på boks i kjøttdeigblandingen. Smak til med salt og pepper. La det småkoke i 15 minutter.
3
Lag bechamelsaus
Smelt smør i en gryte. Pisk inn mel og rør godt. Ha i melken litt etter litt. La det småkoke til det tykner. Tilsett halvparten av osten. Ha i krydder og salt.
4
Fordel i formen og sett i ovnen
Legg lasagneplater, kjøttsaus og bechamelsaus i lag i en ildfast form. Rekkefølgen er kjøttsaus, plater, bechamel, plater, kjøttsaus, bechamel.
Du kan legge til et lag til om du har en form med høy kant. Det er viktig å avslutte med et lag lasagneplater, bechamel og resten av osten.
5
Stek i ovn
Stek i ovnen i ca. 40 minutter og la den hvile 10 minutter før servering. Server lasagnen med delte cherrytomater med litt finhakkede urter, salt og olivenolje. Deilig med litt brød til om ønskelig.
Vel bekomme, fra den norske bonden!