Oppskrift

Lasagne med bechamelsaus

Oppskrift

Lasagne med bechamelsaus

60 min Lett 4 porsjoner

I denne lasagnen er det brukt Gilde kjøttdeig med 50% kjøtt og 50% grønt, men du kan også bruke vanlig kjøttdeig fra Gilde.

Fremgangsmåte

1

Slik gjør du

Sett ovnen på 200 grader. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Varm olje i en stekepanne og stek løken sammen med kjøttdeigen til det er gyllent. Ha i urter, tomatpure og tomater på boks. Smak til med salt og pepper. La det små koke i 15 min.

2

Bechamelsaus

Smelt smør i en gryte. Pisk i mel og rør godt sammen. Ha i melken litt etter litt. La det småkoke til det tykner. Tilsett halvparten av osten. Ha i krydder og salt.

3

Fordel i formen og sett i ovnen

Legg lasagneplater, kjøttsaus og bechamelsaus i lag i denne rekkefølgen. Plater, kjøttsaus, bechamel, plater, kjøttsaus, bechamel. Eventuelt et lag til om du har en form med høy kant. Bruk en stor ildfast form. Viktig å avslutte med et lag lasagneplater, bechamel og resten av osten.

4

Stek i ovnen i ca. 40 minutter og la den hvile 10 minutter før servering. Server med delte cherrytomater med litt finhakkede urter, salt og olivenolje. Deilig med litt brød til om ønskelig.

Vel bekomme, fra den norske bonden!