Sunnere lasagne

60 min Lett 4 pers.

Sunnere lasagne

For en sunnere lasagne er det i denne oppskriften brukt Gilde kjøttdeig med 50% kjøtt og 50% grønt. Da beholder du den gode lasagnesmaken, samtidig som du får i deg mer grønnsaker.

Fremgangsmåte

1

Stek kjøttdeig og løk

Sett ovnen på 200 grader. Finhakk løk og hvitløk. Varm olje i en stekepanne og stek løken sammen med kjøttdeigen til det er gyllent.

2

Lag kjøttsaus og la det småkoke

Ha i urter, tomatpure og tomater på boks i kjøttdeigblandingen. Smak til med salt og pepper. La det småkoke i 15 minutter.

3

Lag bechamelsaus

Smelt smør i en gryte. Pisk inn mel og rør godt. Ha i melken litt etter litt. La det småkoke til det tykner. Tilsett halvparten av osten. Ha i krydder og salt.

4

Fordel i formen og sett i ovnen

Legg lasagneplater, kjøttsaus og bechamelsaus i lag i en ildfast form. Rekkefølgen er plater, kjøttsaus, bechamel, plater, kjøttsaus, bechamel. Du kan legge til et lag til om du har en form med høy kant. Det er viktig å avslutte med et lag lasagneplater, bechamel og resten av osten.

5

Stek i ovn

Stek i ovnen i ca. 40 minutter og la den hvile 10 minutter før servering. Server med delte cherrytomater med litt finhakkede urter, salt og olivenolje. Deilig med litt brød til om ønskelig. Vipps, så har du en knallgod, sunnere lasagne.

Vel bekomme, fra den norske bonden!