Instruksjons oppskrift
Slik steker du biff
15 min Lett
Fremgangsmåte
1
Start med å tørke og krydre biffen

Tørk kjøttstykket godt og krydre med salt og pepper (vent med urter til biffen skal hvile. Urter gir gjerne en brent smak til kjøttet hvis de brukes under steking) Bruk gjerne flytende olje uten smak eventuelt blandet med litt smør.
2
Stek biffen på høy varme

Stek biffen på høy varme i ca 2 minutter på hver side til kjøttsaft begynner å piple på overflaten.
3
Snu biffen og stek videre

4
Bruk steketermometer

Etter ca. 2 minutter ser du kjøttsaft begynner å piple på overflaten av biffen. For nøye resultater bruk steketermometer:
55 °C for rødt
60 °C for rosa
65 °C for rosa/grå
70 °C for grå.
5
La biffen hvile

Skru av varmen/fjern fra varmekilden og legg et lokk delvis over eller dekk til med folie. La biffen hvile i noen minutter. Lengere hviling gir mer gjennomstekt resultat. Smak til med smør om ønskelig. NB: hviler du kjøttet i jernpanne vil biffen bli mer stekt under hviling fordi jernpanner ofte har mer restvarme etter steking.
6
Server biffen

Biffen kan serveres hel eller strimles til for eksempel bruk i en salat.