Bakt søtpotet med avokadokrem og bacon er en perfekt blanding av søtt og salt! Her har vi bakt søtpoteten i ovnen til den er myk og gylden. Denne retten er perfekt fingermat, og passer fint til tapas og koldtbord.
Fremgangsmåte
1
Søtpotet i ovn
Forvarm ovnen til 200 grader. Skjær søtpoteten i ca. 1 cm tykke skiver. Legg de i en ildfast form, hell over litt olivenolje, og krydre med salt og pepper. Bak søtpoteten i ca. 15 minutter til skivene er myke og gyldne.
2
Lag avokadokrem og bacon
Miks avokado, finhakket rødløk, saft fra lime/sitron, salt og pepper sammen i en stavmikser til en kremte konsistens. Stek så baconskivene og legg de på et flak kjøkkenpapir så fettet får renne av.
3
Servér
Legg søtpotetene på et serveringsfat og fordel på ønsket mengde avokadokrem. Topp så med baconskiver, eller finhakkede baconbiter.
Vel bekomme, fra den norske bonden!