Go to main content
Svin indrefilet med potetmos og grønnsaker

Denne oppskriften blir ekstra god servert med cherrytomater og parmesan.

The current vote is 4 stars out of 5.
(2)
Indrefilet servert med cherrytomater og parmesan
45 minutter
Middels
4 personer

Fremgangsmåte

1 Slik gjør du

Ta frem kjøttet i god til før steking så det blir romtemperert. Tørk av med kjøkkenpapir eller en ren klut så det blir tørt.

Skrell potetene og kok de myke. Mos de med en gaffel eller en potetstappe. Ta 50 gram parmesan og rasp dette ned i den varme stappen. Tilsett smør og rør godt sammen. Finhakk dine favoritt-urter og ha de i sammen med salt, pepper og eventuelt litt sitronsaft.

2 Stek indrefilet og sett i ovn

Varm en panne med olje eller smør til høy temperatur. Stek kjøttet gyldent på alle sider. Legg over i en ildfast form og etterstek i ovnen i ca 15 minutter til kjøttet får en kjernetemperatur på 68 grader.

La kjøttet hvile på skjærebrettet i 5 minutter. Når kjøttet hviler steker du cherrytomater på stilk raskt i en varm panne med litt olje.

3 Skjær kjøttet i delikate biter

Skjær kjøttet i tykke skiver, og strø over salt og pepper. Server med deilig potetmos, stekte tomater og litt oliven med frisk basilikum.

Vel bekomme, fra den norske bonden!

Du trenger
Gilde indrefilet av svin 800 g
Poteter 800 g
Nøytral olje
Parmesan (revet) 100 g
Smør 10 g
Hakkede urter (f.eks. timian, persille og oregano)
Cherrytomater 1 pk
Sorte oliven 2 dl
Salt & Pepper

Melkeprotein inkl laktose

La de friste

Kålrabistappe
Rating of this product is 3.5 out of 5.

Kålrabistappe med gulrot

Kålrabistappe er et klassisk tilbehør til pinnekjøtt. Denne oppskriften inneholder gulrot og fløte, for ekstra god smak. Beregn ca. 100-150g kålrotstappe per person.

Paimuffin med bacon

Pai med bacon og brokkoli

Oppskrift på en smakfull pai med bacon, brokkoli, cherrytomater og ost. Vi har laget en vri på den klassiske paien ved å servere den som muffins. Perfekt til frokost eller som tapas til koldtbordet.…

Søtpotet med avokadokrem og baconmole no018701

Søtpotet med avokadokrem og bacon

Bakt søtpotet med avokadokrem og bacon er en perfekt blanding av søtt og salt! Her har vi bakt søtpoteten i ovnen til den er myk og gylden. Denne retten er perfekt fingermat, og passer fint til tapas…

Ribbe med medisterkaker og appelsinsaus
Rating of this product is 4.43 out of 5.

Ribbe med medisterkaker og appelsinsaus

Ribbe til jul er for mange et must! hva med å prøve klassisk ribbe, men med appelsinsaus?

Pasta penne med indrefilet, mozzarella og oliven

Pasta penne med indrefilet, mozzarella og oliven

Indrefilet av svin er godt, sunt og passer til nesten alt. Prøv pasta penne arabiata toppet med indrefilet av svin, fersk mozzarella, sorte oliven, hakket chili og bladpersille.