Saftig hjemmelaget umami burger

40m Middels 4 pers.

Supersaftig hjemmelaget umami burger med tallegio, ruccola, syltet rødløk og urtemajones! Det hemmelige trikset ligger i sjampinjongen i kjøttblandingen.

Fremgangsmåte

1

Slik gjør du

Kjør rå sjampinjong i en blender. Varm stekepannen til middels varme og ha i olje. Fres sjampinjongen til den blir myk. Avkjøl.

2

Lag urtemajones

Ha egg, sennep, salt, pepper og urter i en stavmikserkolbe. Kjør mens du heller olje i tynn stråle. Smak til med sitron. Sett til side.

3

Karbonadedeig og urter

Bland sjampinjongen inn i karbonade deigen med salt og pepper.

4

Form blandingen med kjøtt og sopp

Form blandingen av kjøtt og sopp og form til burgere som er ca. 1 cm tykke. Deretter stekes burgerne i varm panne i 4 minutter på hver side.

Må hamburger gjennomstekes?

Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier.

5

Bygg burgeren og servér

Saftig hjemmelaget umami burger

Anrett burgere på brød med salatblader, tallegio ost, ruccola, syltet rødløk og urtemajones.

Dersom du ønsker å lage syltet rødløk selv finner du oppskrift på dette her: Slik sylter du rødløk hjemme.

Vel bekomme, fra Birger og den norske bonden