Supersaftig hjemmelaget umami burger med tallegio, ruccola, syltet rødløk og urtemajones! Det hemmelige trikset ligger i sjampinjongen i kjøttblandingen.
Fremgangsmåte
1
Slik gjør du
Kjør rå sjampinjong i en blender. Varm stekepannen til middels varme og ha i olje. Fres sjampinjongen til den blir myk. Avkjøl.
2
Lag urtemajones
Ha egg, sennep, salt, pepper og urter i en stavmikserkolbe. Kjør mens du heller olje i tynn stråle. Smak til med sitron. Sett til side.
3
Karbonadedeig og urter
Bland sjampinjongen inn i karbonade deigen med salt og pepper.
4
Form blandingen med kjøtt og sopp
Form blandingen av kjøtt og sopp og form til burgere som er ca. 1 cm tykke. Deretter stekes burgerne i varm panne i 4 minutter på hver side.
Må hamburger gjennomstekes?
Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier.
5
Bygg burgeren og servér

Anrett burgere på brød med salatblader, tallegio ost, ruccola, syltet rødløk og urtemajones.
Dersom du ønsker å lage syltet rødløk selv finner du oppskrift på dette her: Slik sylter du rødløk hjemme.
Vel bekomme, fra Birger og den norske bonden