Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Sett ovnen på 200 °C. Legg lutefisk med skinnsiden ned i en langpanne. Dryss på salt og dekk med aluminiumsfolie. Bak lutefisken midt i ovnen til den er gjennomkokt (ca. 40 minutter).
2 Trekk potetene, ikke kok
Kok opp vann med mandelpoteter og la de trekke til de er ferdige. Ikke kok de i stykker.
3 Lag ertepuré
La ertene tine på kjøkkenbenken. Ha dem i en bolle sammen med sitronsaft. Bruk en stavmikser og mos ertene. Smak til med salt og pepper.
4 Lag saus
Stek finhakket løk myk i smør. Ha i mel og rør godt, tilsett deretter hvitvin, fløte, Gudbrandsdalsost og sennep. La sausen koke videre i 5 minutter til mens du rører. Tilsett salt og pepper etter smak.
5 Stek bacon og server
Stek bacon i en tørr panne eller i ovnen til det er sprøtt og gyllent.
Server lutefisken med kokte poteter, bacon, ertekrem og brunost saus. Pynt med litt frisk timian.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
Lutefiskbacon 250g
| Du trenger | ||
|---|---|---|
| Lutefisk | 2 kg | |
| Salt | 2 ss | |
| Gilde lutefiskbacon | 1 pk | |
| Mandelpoteter | 800 g | |
| Grønne erter | 1 pose (frosne) | |
| Sitronsaft | 3 ss | |
| Salt & Pepper | ||
| Sjalottløk | 2 stk | |
| Smør | 2 ss | |
| Hvetemel | 2 ss | |
| Hvitvin | 2 dl | |
| Kremfløte | 3 dl | |
| Brunost | 50 g (revet) | |
| Sennep | 2 ss | |
| Timian | 1 ss | |
| Melkeprotein inkl laktose |
| Gluten |
| Sennep |
Se flere oppskrifter
Medisterkaker med lun julesalat
Lun salat med småpoteter, og rosenkålblader, epler, mandler, appelsin og basilikumrømme.
Spyd med julesylte
Små spyd med edamer og skivet sylte. Tranbærsyltetøy, sennep- og philadelphiakrem. Pære, fiken, pepperkaker og julekake. En skikkelig fjøl med juletapas.
Julepølse med potetmos og grønnsaker
En litt annerledes måte å spise julepølser, med selleri- og potetmos, sylteagurk, grov sennep, pannestekt gulrot med mandler og persille.
Julesylte med eple, kapers og bacon
En litt annerledes måte å spise julesylte på. Salat, eple, bacon og kapers, serveres på ristet landbrød.
Halv julesylte
Norsk julesylte er supergodt og ganske enkelt å servere! Prøv 1/2 sylte på fjøl med syret rødløk, pannestekte epler, knekkebrød og rødbetssalat.