Lutefisk med hvitsaus, sennep kokte poteter og ertekrem toppet med persille.
Fremgangsmåte
1
Slik gjør du
Sett ovnen på 200 °C. Legg lutefisk med skinnsiden ned i en langpanne. Dryss på salt og dekk med aluminiumsfolie. Bak lutefisken midt i ovnen til den er gjennomkokt (ca. 40 minutter).
2
Trekk potetene, ikke kok
Kok opp vann med mandelpoteter og la de trekke til de er ferdige. Ikke kok de i stykker.
3
Lag ertepuré
La ertene tine på kjøkkenbenken. Ha dem i en bolle sammen med sitronsaft. Bruk en stavmikser og mos ertene. Smak til med salt og pepper.
4
Lag saus
Stek finhakket løk myk i smør. Ha i mel og rør godt, tilsett deretter hvitvin, fløte, Gudbrandsdalsost og sennep. La sausen koke videre i 5 minutter til mens du rører. Tilsett salt og pepper etter smak.
5
Stek bacon og server
Stek bacon i en tørr panne eller i ovnen til det er sprøtt og gyllent.
Server lutefisken med kokte poteter, bacon, ertekrem og brunost saus. Pynt med litt frisk timian.
Vel bekomme, fra den norske bonden!