Med en helstekt biff kan du få et saftig og perfekt kjøttstykke til mange personer! Her gir vi deg steg for steg med hvordan du steker biffen i ovnen, for å få et perfekt resultat.
Fremgangsmåte
1
Tørk og krydre biffen
Tørk kjøttstykket godt og krydre med salt og pepper (Vil du krydre med urter i tillegg bør disse påføres etter steking i panna slik at du unngår brent smak)
2
Legg kjøttet i en varm panne
Legg kjøttstykket i en varm panne. Stek alle sider på kjøttstykket til gyldenbrun. Bruk gjerne flytende olje uten smak eventuelt blandet med litt smør.
3
Legg kjøtttet på en rist
Legg kjøttet på en rist i en ildfast form og stek i ovnen ved 150-180 grader. En enda lavere temperatur gir et saftigere og mørere resultat, men tar lengre tid. Tiden kan variere avhengig av størrelsen og tykkelsen på kjøttstykket, men regn med ca ½-time for et vanlig kjøttstykke på 500g og i enkelte tilfeller inntil en time. Det sikreste er å bruke steketermometer, og da blir det rødt opp til 55C, rød/rosa 60C, 65 rosa/grå, 70 grå.
4
Perfekt helstekt
La kjøttet hvile på benken i min 10-20 min under folie slik at kjøttsaften setter seg. Skjær i motsatt retning av kjøttrevlene for mørest opplevelse.
Vel bekomme, fra den norske bonden!