07.04.20

Graviditet og kjøtt

Kan man spise kjøtt når man er gravid? Svaret er ja, men med noen forholdsregler.

Gjør deg kjent med kostrådene

Når du er gravid kan du helt fint spise kjøtt og de aller fleste produkter fra Gilde, med noen få unntak:

  • Unngå å spise spekemat, spekepølse inkludert alle typer salami på grunn av toxoplasma og listeria. Dette er etter råd fra Myndighetene.
  • Alle våre påleggsprodukter er varmebehandlet. De er kokt og har kjernetemperatur på 72-73 grader (bortsett fra roastbiff). Sykdomsfremkallende bakterier overlever ikke en slik varmebehandling.
  • Dette gjelder imidlertid ikke Roastbiff-pålegg som kokes og har kjernetemperatur på 58 grader, derfor bør ikke gravide spise dette produktet.

Vi anbefaler på det sterkeste at du gjør deg kjent med og følger kostrådene som gjelder kjøtt, i tillegg til alle generelle kostråd for gravide på Matportalen.

I tillegg anbefaler vi at du:

  • Steker alt kjøtt godt til du ser klar kjøttsaft under steking (kjøttsaften skal ikke være rød eller rosa)
  • Alltid spiser vakuumpakket, skivet kjøttpålegg innen fem dager etter at pakningen er åpnet.