Gjør deg kjent med kostrådene
Når du er gravid kan du helt fint spise kjøtt og de aller fleste produkter fra Gilde, med noen få unntak:
- Unngå å spise spekemat, spekepølse inkludert alle typer salami på grunn av toxoplasma og listeria. Dette er etter råd fra Myndighetene.
- Alle våre påleggsprodukter er varmebehandlet (med unntak av salami, spekepølser og øvrig spekemat). De er kokt og har kjernetemperatur på 72-73 grader. De fleste sykdomsfremkallende bakterier overlever ikke en slik varmebehandling.
- Dette gjelder imidlertid ikke Roastbiff-pålegg som kokes og har kjernetemperatur på 58 grader, derfor bør ikke gravide spise dette produktet.
Vi anbefaler på det sterkeste at du gjør deg kjent med og følger kostrådene som gjelder kjøtt, i tillegg til alle generelle kostråd for gravide på Matportalen.
I tillegg anbefaler vi at du:
- Steker alt kjøtt godt til du ser klar kjøttsaft under steking (kjøttsaften skal ikke være rød eller rosa)
- Alltid spiser vakuumpakket, skivet kjøttpålegg innen fem dager etter at pakningen er åpnet.
Les mer om
Bli inspirert
Rester av pinnekjøtt
Konsept
Middag med kjøttdeig
Konsept
Helgrillet indrefilet av storfe
40m Lett 4 pers.
Hjemmelaget fløtesaus
15m Lett 4 pers.
Hjemmelaget pesto
15m Lett 4 pers.
Maiskrem
10m Lett 4 pers.
Hjemmelaget pommes frites
30m Lett 4 pers.
Enkel hjemmelaget hamburgerdressing
5m Lett 2 pers.