Gjør deg kjent med kostrådene
Når du er gravid kan du helt fint spise kjøtt og de aller fleste produkter fra Gilde, med noen få unntak:
- Unngå å spise spekemat, spekepølse inkludert alle typer salami på grunn av toxoplasma og listeria. Dette er etter råd fra Myndighetene.
- Alle våre påleggsprodukter er varmebehandlet (med unntak av salami, spekepølser og øvrig spekemat). De er kokt og har kjernetemperatur på 72-73 grader. De fleste sykdomsfremkallende bakterier overlever ikke en slik varmebehandling.
- Dette gjelder imidlertid ikke Roastbiff-pålegg som kokes og har kjernetemperatur på 58 grader, derfor bør ikke gravide spise dette produktet.
Vi anbefaler på det sterkeste at du gjør deg kjent med og følger kostrådene som gjelder kjøtt, i tillegg til alle generelle kostråd for gravide på Matportalen.
I tillegg anbefaler vi at du:
- Steker alt kjøtt godt til du ser klar kjøttsaft under steking (kjøttsaften skal ikke være rød eller rosa)
- Alltid spiser vakuumpakket, skivet kjøttpålegg innen fem dager etter at pakningen er åpnet.
Les mer om
Bli inspirert

Taco med kjøttboller
40m Lett 4 pers.

Italiensk mat - Pizza, pasta, bruscetta og mye mer
Konsept

Slik griller du pølser riktig

Chicharrónes med guacamole og baconmarmelade
13t Middels 4 pers.

Kaaynes pølser med ovnsbatk brie og patatas bravas
1t Lett 4 pers.

Kaaynes birria taco med pølser
40m Middels 4 pers.

Øldampet pinnekjøtt med rotmos
30t Lett 4 pers.

Klassisk Brun Lapskaus
1t 30m Lett 4 pers.