Inspirasjon

Biffguiden

Gildelogo hoyopplost
Slik helsteker du biff

Alt du trenger å lære om tilberedning av biff. Enten det er på grill, helsteking i ovn, i panne eller om du trenger tips til tilbehør.

Nordmenn elsker kjøtt

Hvis du er som er nordmenn flest og elsker kjøtt hele året, er du kommet på riktig sted. Her deler Gilde-kokkene våre gledelig sine beste tips og triks, kun for at du skal få den beste smaksopplevelsen av norsk kjøtt. Ikke bare vil du få en god smaksopplevelse, men også mestringsfølelse på kjøkkenet. Det er fordi det ikke er så vanskelig å steke eller grille kjøtt til perfeksjon. Det handler om øve litt, men aller mest, å velge de rette kjøttstykkene med rett kvalitet.


Tre tips til deg som skal lage et skikkelig kjøttstykke.

Det finnes mange tips der ute, men dersom vi skulle gitt deg tre tips som hever biffmiddagen din, så ville det vært:

1. Bruk et digitalt steke termometer.

Da eliminerer du "guess work" og har hele tiden kontroll på kjernetemperaturen i kjøttet, enten du vil ha den rå eller medium.

2. Olje biffen før du steker / griller.

Olje biffen din før du krydrer. På den måten vil ikke biffen feste seg i stekepannen eller grillristen. Hvis du vil ha skikkelig grillstreker i biffen, er dette måten å gjøre det på.

3. La biffen hvile

Biffen trenger å hvile før man setter kniven i kjøttet. La den hvile i 10-15 minutter så kjøttsaften setter seg.